Jeffrey Bezos, founder, president and chai
时间:2024-03-14 01:16:55 栏目:学习方法
题目内容:
Jeffrey Bezos, founder, president and chairman of the board of Amazon.com, was born in Albuquerque, New Mexico. His mother’s ancestors were early settlers in Texas, and over the generations had acquired a 25,000 acre farm at Cotulla. Jeffrey spent most summers of his youth working with his grandfather on their farm.
Jeffrey showed intense and varied scientific interests at an early age. He set up an electric alarm to keep his younger sisters and brothers out of his room and changed his parents’ garage into a laboratory for his science projects.
After he graduated from Princeton University with a degree in computer science and electrical engineering, Jeffrey Bezos found employment on Wall Street, where computer science was increasingly in demand to study market trends. He rose quickly, becoming a senior vice president, and looked forward to a bright career in finance, when he made a discovery that changed his life, and the course of business history.
In 1994, there was still no internet commerce to speak of. One day that spring, Jeffrey Bezos observed that Internet usage was increasing by 2300 percent a year. He saw an opportunity for a new circle of commerce, and immediately began considering the possibilities.
Bezos founded Amazon.com in 1994, setting up the original company in his garage. The company was called Amazon for the seemingly endless South American river with its numberless branches. It started as an online bookstore but soon diversified to all kinds of products. His work with Amazon eventually led him to become one of the most excellent dot-com entrepreneurs. He was named Time magazine’s Person of the Year in 1999. In 2008, he was selected by U.S. News & World Report as one of America’s Best Leaders. Bezos’ Amazon has become “the Earth’s biggest anything store”. Amazon.com is now called “one of the smartest strategies in business history”.
Today, Jeffrey Bezos lives north of Seattle and is increasingly concerned with charity activities. “Giving away money takes as much attention as building a successful company,” he said.
小题1: In his childhood, Bezos ______.
A.had to work with his grandfather on their farm all day long
B.showed great interest in science
C.didn’t get along well with his brothers and sisters
D.wanted to become a businessman小题2:Jeffrey changed the course of business history because he ______.
A.looked forward to a bright career in finance on Wall Street
B.considered the possibility of setting up an original company
C.founded a new form of commerce that developed fast later
D.was the first to speak of Internet commerce小题3:Which of the following isn’t mentioned in the passage?
A.How hard Bezos studied in Princeton University.
B.“Amazon.com” only sold books in the beginning.
C.Bezos not only devoted his life to Internet commerce but also to charity.
D.The reason why Jeffrey Bezos decided to found Amazon.com.小题4: It can be inferred from the passage that ______.
A.it was Bezos’s grandfather on the farm who helped him a lot
B.Bezos invented e-commerce to win the world fame overnight
C.Bezos has a sharp business mind and a kind heart
D.Bezos aimed at setting up “the Earth’s biggest bookstore”
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:A
小题4:C
答案解析:
小题1:细节题:从第二段的句子:Jeffrey showed intense and varied scientific interests at an early age. 可知答案是B
小题2:推理题:从文章第三段的句子:He rose quickly, becoming a senior vice president, and looked forward to a bright career in finance, when he made a discovery that changed his life, and the course of business history.说明杰夫-贝佐斯发现了一种新的商业模式。选C
小题3:从最后一段的句子:It started as an online bookstore but soon diversified to all kinds of products.可知B正确,从最后一段的句子:Today, Jeffrey Bezos lives north of Seattle and is increasingly concerned with charity activities. 可知C正确,从文章倒数第三段可知D项是正确的,文章没有提到A。
小题4:归纳题:从整篇文章看出杰夫-贝佐斯创立了亚马逊,说明他有商业头脑,从最后一段可知他的心地善良。选C
点评:本文介绍了名校毕业生贝佐斯一直对所有由网络引发的革命性变革很感兴趣。当他看到互联网使用人数出现惊人增长现象后/贝佐斯创造了一个商业模式。该模式充分利用了网络传播信息的高效、快速及海量的特点。1994年/他创立亚马逊网站。试题兼有细节题,推理题和归纳题,要求考生即关注细节也要有一定的推理能力。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅