> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A woman called Julia lived in the countrys

时间:2024-03-14 01:07:49 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A woman called Julia lived in the countrys」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/448660.html
题目内容:

A woman called Julia lived in the countryside, one year she decided to visit the capital city to see the sights. She stayed at a hotel near the central market. She had seldom been to the city before, and was very excited about what she would find.

On the first morning of her visit, as she walked from the hotel to the market, she passed a beggar (乞丐). He was holding up a notice, which said, “Blind from birth. Please give generously(慷慨地).”Julia felt sorry for the beggar and she bent down and put a dollar coin into his bowl. “Thank you.” he said. The same thing happened again the following day. On the third day, however, Julia did not have a dollar coin. She had only fifty cents, so she dropped this into the beggar’s bowl. “What have I done wrong?” the beggar said, “Why are you so stingy (吝啬的) today?”

Julia was very surprised at the beggar . “How do you know I haven't given you a dollar?” she said, “If you’re blind you can't know what coin I put into your bowl.” “Ah,” explained the beggar, “The truth is that I'm not blind. I'm just looking after this place for the regular beggar while he’s on holiday.” “On holiday?” Julia said, “And what exactly does your blind friend do on holiday?” “He goes into the countryside,” the man said, “and takes photographs. He's a very good photographer.”

小题1:Where was the beggar sitting?

A.In the market.

B.In the busiest part of the city.

C.Outside the shops.

D.Between Julia's hotel and the market.小题2:On the first two days, ____.

A.the blind man waited for Julia

B.the blind man demanded money from Julia

C.Julia gave the blind man some money

D.Julia gave him nothing小题3: On the third day, the blind man____ .

A.accepted Julia's fifty cents quite happily

B.noticed that Julia had only given him fifty cents

C.refused Julia's fifty cents

D.also received one dollar from Julia

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

答案解析:

小题1:D 推理题。根据第二段1,2行On the first morning of her visit, as she walked from the hotel to the market, she passed a beggar (乞丐).说明这个乞丐是在宾馆和市场之间的。故D正确。

小题2:C 细节题。根据第二段2,3行”Julia felt sorry for the beggar and she bent down and put a dollar coin into his bowl. “Thank you.” he said. The same thing happened again the following day说明开始两天她都给了一样多的钱,C正确。

小题3:B 推理题。根据第二段最后两行She had only fifty cents, so she dropped this into the beggar’s bowl. “What have I done wrong?” the beggar said, “Why are you so stingy (吝啬的) today?”说明他注意到她只给了fifty cents。实际上他根本就不瞎。故B正确。

点评:文章介绍了一个假瞎子骗人的故事。解推断题最主要的方法是根据词义关系推断具体细节,在审题的时候要确定考察的内容在文章的具体位置。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。