A lawyer and a young lady were sitting nex
时间:2024-03-14 00:58:39 栏目:学习方法
题目内容:
A lawyer and a young lady were sitting next to each other on a long flight. The lawyer asked if she would like to play a fun game. The lady just wanted to take a nap, so she politely refused.
The lawyer explained that the game was actually very easy. He explained “I ask you a question, and if you don’t know the answer, you pay me, and vice versa(反之亦然).” Again, the lady politely refused and tried to get some sleep.
The lawyer added eagerly, “Okay, if you don’t know the answer, you pay me $5, and if I don’t know the answer, I will pay you $50!” Considering that there would be no end to this suffering unless she played, the lady agreed.
The lawyer asked the first question, “What is the distance from the earth to the moon?” The young lady didn't say a word, pulled out five dollars from her purse and handed it to the lawyer.
Now, it was the lady’s turn. She asked the lawyer, “What goes up a hill with three legs, and comes down with four?” The lawyer was greatly puzzled. He took out his computer and searched all of his references. He searched the Net and sent e-mails to all of his friends, but it was all to no avail. After over an hour, he woke up the lady and handed her $50. The lady politely took the money and turned away to get back to sleep.
The lawyer, very puzzled now, woke the lady up again and asked, “Well, what on earth is the answer?” Without a word, the lady reached into her purse, handed the lawyer another $5 and went back to sleep.
小题1:The lawyer tried to persuade the lady to play the game because he .
A.knew he could win
B.wanted to have fun with the lady
C.wanted to lose money to her
D.liked to chat with young ladies小题2:Which of the following best describes the meaning of the underlined words?
A.No messages arrived
B.No one could help him
C.The Net failed to work
D.Nobody answered his e-mails小题3:We may infer from the story that .
A.the lawyer and the lady used to be lovers.
B.there was no answer to the lady’s question.
C.the lady didn't like playing games with strangers.
D.the lawyer was too stupid to answer the question.小题4:The author’s purpose for writing the story is to .
A.tell us how clever the lady is
B.describe the rules of playing games
C.show that it is interesting to play games
D.make fun of the lawyer
最佳答案:
小题1:A
小题2:B
小题3:B
小题4:B
答案解析:
小题1:推理题,由第二段的第一句话The lawyer explained that the game was actually very easy.可以推出律师他认为问题很简单,自己会赢,所以选A
小题2:推理题,由第五段的倒数第三行He searched the Net and sent e-mails to all of his friends,他找到所有的朋友,都没有问出答案,所以选B
小题3:推理题,由最后一段的最后一句“Well, what on earth is the answer?” Without a word, the lady reached into her purse, handed the lawyer another $5 and went back to sleep.可以知道这是个没有答案的问题,所以选B
小题4:推理题,文章讲述谁要是回答不出问题,年轻女士拿5元,而律师拿55元,从这可以看出玩游戏,要遵守游戏规则,所以选B
点评:本文主要讲述了一位律师和一位年轻的女士,玩一个好笑的游戏,要遵循游戏规则,首先阅读全文,然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。本文主要考查推理题,要求学生有很强的推理能力。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅