> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When I was six, Dad brought home a dog one

时间:2024-03-14 00:55:02 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When I was six, Dad brought home a dog one」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/448483.html
题目内容:

When I was six, Dad brought home a dog one day, who was called “Brownie”. My brothers and I all loved Brownie and did different things with her. One of us would walk her, another would feed her, then there were baths, playing catch and many other games, Brownie, in return. loved each and every one of us. One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with them .We always felt better when she was around.

One day, as I was getting her food, she chewed up(咬破)one of Dad’s shoes, which had to be thrown away in the end. I knew Dad would be mad and I had to let her know what she did was wrong. When I looked at her and said, ”Bad girl,” she looked down at the ground and then went and hid. I saw a tear in her eyes.

Brownie turned out to be more than just our family pet, she went everywhere with us .People would stop and ask if they could pet her. Of course she’d let anyone pet her. She was just the most lovable dog. There were many times when we’d be out walking and a small child would come over and pull on her hair. she never barked(吠) or tried to get away. Funny thing is she would smile. This frightened people because they thought she was showing her teeth. Far from the truth, she lovely everyone.

Now many years have passed since Brownie died of old age. I still miss days when she was with us.

小题1:What would Brownie do when someone was ill in the family?

A.Look at them sadly.

B.Touch them gently.

C.Play games with them.

D.Keep them company.小题2:We can infer from Paragraph 2 that Brownie__________.

A.world eat anything when hungry

B.felt sorry for her mistake

C.loved playing hide-and-seek

D.disliked the author’s dad

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

答案解析:

小题1:细节题:从第一段的句子:One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with them .可知小狗总是陪着生病的人。选D

小题2:推理题:从第二段的句子:she looked down at the ground and then went and hid. I saw a tear in her eyes.说明小狗很后悔。选B

考点:考查故事类短文阅读

点评:本文讲述了作者家的一个小狗Brownie的故事。从作者讲述的故事看出小狗很爱主人,很忠诚,题目集中考查细节题,仔细辨析文章,在重点地方做好标志,提高阅读的速度和效率。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。