Once a group of 17-year-old schoolboys dec
时间:2024-03-14 00:43:43 栏目:学习方法
题目内容:
once a group of 17-year-old schoolboys decided to break the world basketball marathon(马拉松)record. They wanted to play for 90 hours ,breaking the record by adding 6 hours . Each team had 9 players, with 5 at a time. The boys decided each person would play 21.5 hours and then rest for 2 hours. Then they started at 6 o’clock in the evening.
The first night was very hard for the players. When it was their turn to rest, they were too excited to fall asleep at once. On the second night,they fell asleep as soon as they stopped.Some of them had trouble with their feet and hands, but the only serious problem was a psychological(心理学的)one. Each boy was thinking: Why am I doing this? How can I play any longer? After the third night, the players knew they could finish the 90 hours. The basketball on the fourth nigth was very slow. But in the final hours, the players got better. For the last few minutes, the players looked as fresh as when they started. How happy everyone was!
小题1:Before this basketball marathon, the world record was.
A.84 hours
B.86 hours
C.90 hours
D.96 hours小题2:The first night was hard for the players because.
A.they were too excited to sleep
B.they only slept for a short time
C.no one watched them play
D.it was very long小题3:The sentence“the players looked as fresh as when they started.”Here“fresh”means.
A.不熟练的
B.兴奋不己的
C.精神饱满的
D.伤痕累累的小题4:Which of the following is Not true?
A.Some of the boys were hurt when they played
B.It was hard for the players to fall asleep for the first night
C.The boys started playing at 6 o’clock in the evening
D.In the end,all the boys felt happy
最佳答案:
小题1:A
小题2:A
小题3:C
小题4:A
答案解析:
小题1:A 计算题。根据第一段第二行They wanted to play for 90 hours ,breaking the record by adding 6 hours .说明他们想创造的记录是90小时,比以前多了6小时,那么以前的就是84小时。故A正确。
小题2:A 细节题。根据第二段第二句When it was their turn to rest, they were too excited to fall asleep at once.说明他们第一天晚上太兴奋了,故A正确。
小题3:C 推理题。根据本句, the players looked as fresh as when they started. How happy everyone was!说明fresh是指与他们在第一天刚刚开始的时候差不多的感觉,而在第一天他们很兴奋,故该词也应该指兴奋。故C正确。
小题4:A 细节题。根据文章第二段第二句When it was their turn to rest, they were too excited to fall asleep at once.说明B正确。第一段最后一句Then they started at 6 o’clock in the evening.说明A正确。文章最后一段最后两行For the last few minutes, the players looked as fresh as when they started. How happy everyone was!说明D正确。只有A项文章没有涉及,文章只是说他们在第二谈根据和疲惫,没有说受伤,故A错误。
点评:文章介绍了一群男孩子努力破马拉松世界纪录的经过。故事类短文要抓住故事的人物,地点,时间和故事发生的线索。本文集中考查细节题,要求考生在阅读时,关注各种细节,做好标志,减少回读的次数,提高阅读的效率。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅