> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

No one was left in the museum now, and Joh

时间:2024-03-14 00:37:35 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「No one was left in the museum now, and Joh」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/448243.html
题目内容:

No one was left in the museum now, and John was walking round to see if everything was all right. Suddenly he saw a beautiful painting lying on the floor. John picked it up and gave it to the director of the museum.

The director called several museums to check and see if it was a stolen painting, but no one claimed (认领) it. So the director decided to hang it in the museum. All the experts came to look at the painting. Each one said it was beautiful and had very deep meaning. The director was proud to have such a painting in his museum and congratulated John on his discovery.

Some weeks later a woman and her little son came to the museum. While they were looking at the new painting, the little boy began to cry. The director went over and asked him.

“Why are you crying?”

The child pointed to the painting and said, “That’s my painting on the wall and I want it back.”

“Yes,” said his mother, “he left it on the floor a few weeks ago. If you look carefully, you can see his name on the painting.”

小题1:John was perhaps _______.

A.a painter

B.an expert on painting

C.a visitor to the museum

D.a man working in the museum小题2:John found the painting _______.

A.before the museum opened

B.after the museum was closed

C.during his visit to the museum

D.while he was enjoying his walk小题3:The boy began to cry before the painting because _______.

A.he was afraid of it

B.he thought it was his painting

C.he wanted to have the painting back

D.Both B and C小题4:After the director heard what the woman and the boy said, he must be very _______.

A.angry

B.afraid

C.surprised

D.proud小题5:All the experts thought the painting good because _______.

A.it was really very beautiful and had very deep meaning

B.the painting was drawn by a famous painter though he was a child

C.all of them did not look carefully enough

D.they examined it very carefully

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:D

小题4:C

小题5:A

答案解析:

小题1:D 推理题。根据第一段第一句No one was left in the museum now, and John was walking round to see if everything was all right说明博物馆里都没有人了,而他在检查是否一切正常,说明他可能是博物馆里的工作人员。故D正确。

小题2:B 推理题。根据文章第一句No one was left in the museum now博物馆里一个人也没有,说明博物馆可能已经关门了。故B正确。

小题3:D 细节题。根据文章倒数第二段The child pointed to the painting and said, “That’s my painting on the wall and I want it back.”说明他认出了自己的画,并且想要回来。故D正确。

小题4:C 推理题。根据第二段2,3行All the experts came to look at the painting. Each one said it was beautiful and had very deep meaning.说明专家都很认可这幅画,现在这幅画是出自如此的小孩之手,他应该很惊讶。

小题5:A 细节题。根据第二段第三行Each one said it was beautiful and had very deep meaning.说明A正确。

点评:本文讲述了一个小孩的画被挂在了博物馆里,并且得到专家和游客的高度赞扬。集中考查了细节题,要求考生阅读的时候注意关键的地点,时间,认为和事件。做好标志,提高阅读的效率和速度。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。