Mr. and Mrs. Wu were fed up with their nei
时间:2024-03-14 00:29:56 栏目:学习方法
题目内容:
Mr. and Mrs. Wu were fed up with their neighbor. He was always borrowing things from them.
“It’s not right.” Mr. Wu said to his wife one evening. “At some time or another that man has borrowed nearly everything we have. Almost every day he comes over to borrow something.”
“You are quite right,” his wife replied, “and most of the things he’s never returned.”
“What I want to know,” her husband said, “is why he can’t buy the things he needs like everyone else.”
“Because people like us are foolish enough to lend him what he needs.” she replied. “As long as we are willing to lend, he’ll keep on borrowing.”
“Then we’ll never lend him anything again.” Mr. Wu said. “The next time he asks to borrow something, I’ll say no.”
“We must have a good reason for saying no,” his wire said, “and we must always try to be polite to him. We don’t want to make an enemy of the man.”
It was not long before their decision not to lend their neighbor anything ever again was put to the test.
The next morning there was a knock on the door.
Mr. Wu went to answer it.
Their neighbor was standing there. Mr. Wu knew he was going to ask to borrow something, and was ready to refuse him politely.
“Good morning,” their neighbor said, “I’m sorry to trouble you, but I wonder if I could borrow your garden scissors.”
“I’m sorry,” Mr. Wu said, “but I’m afraid my wife and I will be using them today. We’ll be spending all day working in the garden.”
“Oh, ! see.” the neighbor said, “In that case, may I borrow your golf clubs? You won’t be needing them if you are working in the garden all day, will you?”
小题1:What did the neighbor do with most of the things he had borrowed?
A.He hid them.
B.He never returned them.
C.He lent them to others.
D.He broke them.小题2:Mr. and Mrs. Wu’s decision to treat their neighbor was
A.not to lend anything more
B.to be impolite to him in order to show their dislike
C.to give him anything he would ask
D.to keep on lending小题3:When did the neighbor want to borrow again?
A.The next day.
B.A week later.
C.The morning after the following month.
D.A few days later.小题4:How did the neighbor manage to get what he really wanted?
A.He first asked for something else.
B.He asked for it earnestly (诚挚地).
C.He worked for them.
D.He spoke highly of Mr. Wu.
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:A
小题4:A
答案解析:
小题1:B 细节题。根据文章第三段“You are quite right,” his wife replied, “and most of the things he’s never returned.说明他借了东西不还,故B正确。
小题2:A 细节题。根据第六段“Then we’ll never lend him anything again.” Mr. Wu said. “The next time he asks to borrow something, I’ll say no.”说明他们决定不再借东西给他。故A正确。
小题3:A 细节题。根据倒数第七段The next morning there was a knock on the door.说明第二天早晨,他又来借东西了。故A正确。
小题4:A 推理题。根据最后一段可知他实际上是想借用golf clubs,说借garden scissors只是一个借口,故A正确。
点评:文章讲述了一个有趣的邻居借东西不换的故事。本文要求抓文章的关键点,可以先读题目,再看文章,以提高阅读的效率和解题的速度。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅