Tom was taken to the police station and pu
时间:2024-03-14 00:20:14 栏目:学习方法
题目内容:
Tom was taken to the police station and put in a room with another thief, an older man.
The man looked at Tom and said, “Why have they brought you here, boy?” “I stole a small radio one day after lessons,” Tom said. The man laughed rudely at him, “you should steal something which is worth a lot if you want to be a thief. You ought to steal something really expensive, so that your name is put in the newspaper. Go and steal a lot of money from a bank next time!”
Tom thought for a few seconds and then said, “I can’t do that!” “Why can’t you?” said the older man. “Are you afraid?” “No,” said Tom, “I’m not afraid at all, but the banks are all closed at three o’clock, and my lessons don’t finish until four.”
小题1: Tom was taken to the police station ________.
A.by mistake
B.to see another thief
C.as a thief
D.on business小题2:Why did the older thief laugh rudely at Tom ?
A.Because Tom lied to him
B.Because Tom was only a student.
C.Because he didn’t think a small radio was worth stealing
D.Because he thought Tom was too young to be a thief.小题3:From what Tom said, we can draw the conclusion(得出结论) that _________.
A.He would go on stealing after he was set free.
B.He must have been taught while stealing
C.He wasn’t planning to steal from a bank
D.He would never be out of prison again小题4:Having heard what the older man said, Tom thought carefully about_______.
A.his lessons
B.how to be a famous man
C.stealing something worth a lot
D.the plan to steal from a bank小题5:. Tom couldn’t steal from a bank because ______
A.he was afraid of being put into prison
B.he wouldn’t have time to do that though he dared to
C.he wanted to be a good student
D.he did not believe in the older man
最佳答案:
小题1:C
小题2:C
小题3:A
小题4:D
小题5:B
答案解析:
小题1:C 细节题。根据第二段1,2行“I stole a small radio one day after lessons,说明他偷了收音机,而被当成小偷抓了起来,故C正确。
小题2:C细节题。根据第二段2,3行The man laughed rudely at him, “you should steal something which is worth a lot if you want to be a thief. You ought to steal something really expensive,说明他认为Tom偷的东西太不值钱了。故C正确。
小题3:A 推理题。根据最后一段说明Tom还是想去偷东西,但是他偷不了银行,因为银行在他下课之前就关门了,我们可知在下课以后他还是有可能出去偷东西的。故A正确。
小题4:D 推理题。根据最后一段第一句Tom thought for a few seconds and then said, “I can’t do that!”说明他在仔细考虑偷银行的可能性的,故D正确。
小题5:B 推理题。根据最后一段“I’m not afraid at all, but the banks are all closed at three o’clock, and my lessons don’t finish until four.”说明银行在他下课之前就关门了,这是他不能偷银行的主要原因。故B正确。
点评:文章介绍了小偷Tom被抓进银行和另外一个小偷之间的对话。属于故事类阅读,文章比较简单,只需要仔细阅读,注意文章中的关键点。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅