> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Jack went to a barber's shop and had his h

时间:2024-03-14 00:03:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Jack went to a barber's shop and had his h」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/447778.html
题目内容:

Jack went to a barber's shop and had his hair cut, but when he came out, he was not happy with the result(结果). When his friend Bob saw him, he laughed and said, "What has happened to your hair, Jack?"

Jack said, "I tried a new barber's shop today, because I wasn't quite satisfied with my old one, but this one seems even worse."

Bob agreed(同意). "Yes, I think you're right, Jack. Now I'll tell you what to do when you go into a barber's shop next time: look at all the barber's hair, find out whose hair looks worst, and then go straight to him."

"Why shall I go to him?" Jack asked. "But that would be foolish!"

"Oh, no, it wouldn't," answered Bob. "Who cut that man's hair? Just think it. He couldn't cut it himself, could he? Another of the barbers cut it. So you know he can't be the worst barber."

小题1: When Jack went out of the barber's shop, he was not happy because ____.

A.nobody had cut his hair

B.the barber hadn't cut his hair well

C.the barber had cut his hair carefully

D.he was not satisfied with his old barber小题2:"I tried a new barber's shop today." means ____.

A.this barber's shop was a new one

B.this was the only barber's shop in this town

C.Jack often went to this barber's shop

D.Jack had not been to this barber's shop before小题3:After Jack had his hair cut, he thought ____.

A.the new barber's shop was the best one

B.the old barber's shop wasn't so good as the new one

C.the new barber's shop was worse than the old one

D.the old barber's shop was the worst one小题4:Bob told Jack to find out which barber's hair looked the worst and then go straight to him. Why?

A.Because he was certainly the best barber.

B.Because he was free all the time.

C.Because he was the worst barber.

D.Because he wasn't the worst barber.小题5:From the story we know that ____.

A.it's foolish to have one's hair cut at a barber's shop

B.barbers cut each other's hair

C.barbers never have their hair cut

D.a barber always cuts his hair by himself

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:C

小题4:D

小题5:B

答案解析:

文章讲述了一个有趣的故事:如何找到较好的理发师来给你理发

小题1:B 细节题。根据第二段because I wasn't quite satisfied with my old one, but this one seems even worse." 说明理发师没有把他的头发理好,让他很不满意。故B正确。

小题2:D 推理题。句意:我尝试了一个新的理发师。说明他以前没有来过这里理发,故D正确。

小题3:C 细节题。根据文章第二段but this one seems even worse说明C正确。

小题4:D 推理题。这位理发师的头发最难看,说明他的头发是水平最差的理发师理的,自然他也就不是那个最差的人了。故D正确。

小题13:B 细节题。根据文章倒数第二行He couldn't cut it himself说明理发师不可能给自己理发的。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。