> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Have you ever listened to young children t

时间:2024-03-14 00:02:04 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Have you ever listened to young children t」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/447759.html
题目内容:

Have you ever listened to young children talking in the playground? They are always boasting. They say things like, “My Dad’s car is bigger than your Dad’s,” and “My Mom is smarter than yours.” They particularly like to boast about their families.

There were three little boys, Harry, Ted and Gavin, who were always boasting. Gavin was the worst. Everything about his family was always the best or the biggest or the most expensive.

Whatever the others said, he could always go on better. One day when they were walking to

school, Harry said, “My father had a bath twice a week,” Ted spoke next. “That’s nothing,” he said. “Having a bath twice a week is dirty. My father has a bath every day, sometimes twice a day.” Ted looked at Gavin. Now it was his turn. But what could he say? “This time,” Ted thought, “I’m going to win.” Gavin didn’t know what to say. He couldn’t say that his father had a bath three times a day. That was silly. He walked on in silence. Ted smiled at Harry, and Harry smiled back. They were sure that for once they had beaten Gavin. They reached the school gates. Still Gavin said nothing. “We’ve won,” Ted said to Harry, but he spoke too soon. On the way home, Gavin said, “My Dad is so clean that he doesn’t have to bathe at all.”

小题1:According to the passage, the meaning of the word “boast” is __________.

A.to sing a nice song

B.to talk big

C.to go on better

D.to have a bath three times a day小题2:What did Harry boast about?

A.The number of times his father had a bath every week.

B.The size of the bathroom in his home.

C.His father’s car.

D.His mother’s family.小题3:Who boasted the most?

A.Ted.

B.Harry and Ted.

C.Harry and Gavin.

D.Gavin.小题4:What does “he spoke too soon” in the last paragraph mean?

A.He spoke quickly.

B.He should have spoken earlier.

C.He was wrong.

D.He couldn’t be understood.

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:D

小题4:C

答案解析:

文章介绍了三个爱吹牛的同学吹牛的事情。

小题1:B 推理题。根据下面两句“My Dad’s car is bigger than your Dad’s,” and “My Mom is smarter than yours.”说明他们喜欢吹牛说大话,故B正确。

小题2:A 细节题。根据第三段第二行Harry said, “My father had a bath twice a week,”说明他们在吹爸爸一个星期洗澡的次数。故A正确。

小题3:D 推理题。根据文章最后一句Gavin said, “My Dad is so clean that he doesn’t have to bathe at all.”说明Gavin才是最吹牛的人,故D正确。

小题4:C 推理题。本句的意思是他说的太快了。再看下面的内容说明他错了,Gavin才是最吹牛的人。故C正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。