> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A man once said how useless it was to put

时间:2024-03-13 23:35:19 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A man once said how useless it was to put」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/447395.html
题目内容:

A man once said how useless it was to put advertisements in the newspapers.“last week, ” said he, “my umbrella was stolen from a London church.As it was a present, I spent twice its worth in advertising, but didn't get it back.”

“How did you write your advertisement?”asked one of the listeners, a merchant.

“Here it is, said the man, taking out of his pocket a slip cut from a newspaper.The other man took it and read, “Lost from the City Church last Sunday evening, a black silk umbrella.The gentleman who finds it will receive ten shillings on leaving it at No.10 Broad Street.”

“Now, ”Said the merchant, “I often advertise, and find that it pays me well.But the way in which an advertisement is expressed is of extreme importance.Let us try for your umbrella again, and if it </PGN0332.TXT/PGN>fails, I'll buy you a new one.”

The merchant then took a slip of paper out of his pocket and wrote:“If the man who was seen to take an umbrella from the City Church last Sunday evening doesn't wish to get into trouble, he will return the umbrella to No.10 Broad Street.He is well known.”

This appeared in the paper, and on the following morning, the man was astonished when he opened the front door.In the doorway lay at least twelve umbrellas of all sizes and colours that had been thrown, and his own was among them.Many of them had notes fastened to them saying that they had been taken by mistake, and begging the loser not to say anything about the matter.

小题1:The result of the first advertisement was that ______________.

A.the umbrella was found somewhere near the church

B.the man got his umbrella back

C.the man wasted some money advertising

D.nobody found the missing umbrella小题2:The merchant suggested that the man should _______________.

A.buy a new umbrella

B.write another and better advertisement

C.go on looking for his umbrella

D.report the police小题3:“If it fails, I’ll buy you a new one,” suggested that the merchant

_______________.

A.wanted to buy him a new umbrella

B.didn’t know what to do

C.was rich enough to buy one

D.was quite sure of success小题4:The story is mainly about _________________.

A.a useless advertisement

B.how to make an effective advertisement

C.what the merchant did for the umbrella owner

D.how the man lost and found his umbrella

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:D

小题4:B

答案解析:

文章主要讲述的是这个人是如何通过一个有效的广告找回自己的雨伞的

小题1:D 推理题。根据第一句A man once said how useless it was to put advertisements in the newspapers.和最后一句,说明第一则广告并没有起作用,那个人并没有拿回雨伞。

小题2:B 细节题。根据文章第四段内容可知他们决定再用另外一种方法来登记广告。故B正确。

小题3:D 推理题。本句说明这个人对于他的广告非常有把握,很确信。D正确。

小题4:B 主旨大意题。文章主要讲述的是这个人是如何通过一个有效的广告找回自己的雨伞的。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。