A Swedish man was dug out alive after bein
时间:2024-03-13 23:31:39 栏目:学习方法
题目内容:
A Swedish man was dug out alive after being snowed in his car on a forest track for two months with no food, police and local media reported on Saturday.
The 45-year-old from southern Sweden was found on Friday, February17, too weak to say more than a few words.
He was found not far from the city of Umea in the north of Sweden by snowmobilers who thought they had come across a ruined car until they dug their way to a window and saw movement inside.
The man, who was lying in the back seat in a sleeping bag, said he had been in the car since December 19.
“Just incredible that he’s alive considering that he had no food, but also since it’s been really cold for some time after Christmas.” a rescue team member told regional daily Vasterbottens- Kuriren, which broke the news.
Ebbe Nyberg, duty officer at the Umea police, said police saw no reason to doubt that the man had been stuck in the car for a very long time.
“We would not make up something like this. The rescue services were on site too and saw the same as us.” he told Vasterbottens-Kuriren.
Umea University Hospital, where the man is recovering after being rescued by police and a rescue team, said in a statement he was doing well considering the circumstances.
Doctors at the hospital said humans would normally be able to survive for about four weeks without food. Besides eating snow, the man probably survived by going into a dormant-like(休眠似的)state, physician Stefan Branth told Vasterbottens-Kuriren.
“A bit like a bear that hibernates. Humans can do that.” he said. “He probably had a body temperature of around 31 degrees which the body adjusted to. Due to the low temperature, not much energy was used up.”
“Why the man ended up under the snow in the forest remains unknown,” police said.
小题1:Who found the Swedish man in the snow?
A.Snowmobilers.
B.The police.
C.A rescue team.
D.Local people.小题2:“Police saw no reason to doubt that the man had been stuck in the car for a very long time.” implies that .
A.police didn’t think it true
B.police were sure of the fact
C.police had some doubt on the fact
D.police had reasons to doubt the fact小题3:The reason why the man could survive was most probably that .
A.he was only forty-five year old
B.he did not use any energy
C.he slept in the sleeping bag
D.he was in a dormant-like state小题4:Which is the correct order of the following events?
a.The Swedish man was stuck in the snow.
b.He was sent to Umea University Hospital.
c.He was found by snowmobilers.
d.He was recovering after treatment.
e.He stayed in his car for nearly two months.
f.He was dug out by people.
A.e, a, c, d, f, b
B.a, e, c, f, b, d
C.a, f, c, e, b, d
D.e, c, f, a, d, b小题5:Which of the following can be the best title of the passage?
A.A Traffic Accident
B.A Long Sleep in Winter
C.An Incredible Survival
D.A Successful Rescue
最佳答案:
小题1:A
小题2:B
小题3:D
小题4:B
小题5:C
答案解析:
文章讲述的是一位让人难以相信的幸存者,竟然在没有食物的情况下生存了2个月。
小题1:A 细节题。根据第三段第一行He was found not far from the city of Umea in the north of Sweden by snowmobilers说明A正确。
小题2:B 推理题。Police saw no reason to doubt that the man had been stuck in the car for a very long time指警察没有理由怀疑这件事情,也就是说警察对于这个事实很确信,和有把握。故B正确。
小题3:D 细节题。根据倒数第2段the man probably survived by going into a dormant-like(休眠似的)state。说明D正确。
小题4:B 排序题。a肯定最先发生,排除AD。f在e的后面。故B正确。此类题目应该使用排除法。
小题5:C主旨大意题。文章讲述的是一位让人难以相信的幸存者,竟然在没有食物的情况下生存了2个月。故C正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅