Millions of girls grow up with the hope of
时间:2024-03-13 23:25:07 栏目:学习方法
题目内容:
Millions of girls grow up with the hope of becoming a famous singer. Some even win local talent competitions as children, but only a few such early successes and dreams turn into reality. Jessica Andrews is one of the few whose dreams have come true.
Andrews, first taste of success came at the age of 10. She won a talent competition in her home town of Huntingdon, Tennessee, singing I Will Always Love You, originally sung by Whitney Houston. Houston's version of the song appeared on The Bodyguard sound track, which happened to be the first album Andrews ever bought.
Within two years, talk of Andrews had spread to Nashville and caught the attention of producer Byron Gallimore, whose credits include work with Tim McGraw, Faith Hill, and Jo Dee Messina. With Gallimore signed on to produce, Andrews soon had a recording contract (合同)with Dream Works' Nashville label.
Andrews' professional career was launched with 1999's Heart Shaped World, recorded when she was 14 years old. The album included the country hit I Will Be There For You, which also appeared on The Prince Of Egypt . She followed up the release of the album by touring as a support act for such country superstars as Faith Hill and Trisha Yearwood.
With the release of 2001’s, Who I Am, Andrews became a star in her own right. The album was certified (证明)gold for sales of 500,000 copies. Andrews returned in April 2003 with Now,an album that she promised would show a new side of the young artist. "This album has a very different feeling for me," she said. "It's a lot more personal and there's a confidence that wasn't quite there on the first two. I feel especially connected to this group of songs."
小题1:According to the passage, who mostly helped Andrews to achieve success ?
A.Tim McGraw
B.Whitney Houston
C.Faith Hill
D.Byron Gallimore小题2:What's the meaning of the underlined word “launched,,in the fourth paragraph?
A.Started.
B.Sent.
C.Aimed.
D.Set.小题3:Which of the following statements is WRONG according to the passage?
A.The Bodyguard was the first album Andrews ever bought.
B.After Andrews sang Who I Am,she became a star in her own right.
C.I Will Always Love You was originally sung by Whitney Houston.
D.Now expresses a new feeling of Andrews.小题4:Which of the following may NOT be Andrews' album?
A.Now.
B.Heart Shaped World.
C.The Prince of Egypt.
D.Who IAm小题5:Which of the following is the best title of the passage?
A.Jessica Andrews' Life
B.Jessica Andrews' Dream
C.Jessica Andrews' Songs
D.Jessica Andrews' Success as a Singer
最佳答案:
小题1:D
小题2:A
小题3:B
小题4:C
小题5:D
答案解析:
:文章介绍了歌星Jessica Andrews成功的人生。
小题1:D 推理题。根据文章第三段talk of Andrews had spread to Nashville and caught the attention of producer Byron Gallimore以及3,4两段内容可知Andrews正是在Byron Gallimore及其公司的帮助下成功的。故D正确。
小题2:A 猜测词义题。第四段内容说明她正是在发行Heart Shaped World这个专辑以后事业开始取得成功,故launch意为:开始。故A正确。
小题3:B 推理题。With the release of 2001’s, Who I Am, Andrews became a star in her own right. Who I Am这个专辑是在2001年发行的,是在发行这个专辑以后成为巨星。也许在之前就唱过这首歌,并不是说她唱了这首歌就成为一名巨星。
小题4:C 细节题。根据第四段第三行The album included the country hit I Will Be There For You, which also appeared on The Prince Of Egypt .只是说这首歌出现在The Prince Of Egypt中,并不一定说The Prince Of Egypt就一定是她的专辑。而ABD的确都是她的专辑。实际上The Prince Of Egypt是一部电影。故C符合要求。
小题5:D 主旨大意题。文章介绍了歌星Jessica Andrews成功的人生。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅