> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Charles Dickens (1812-1870), the great nin

时间:2024-03-13 23:16:49 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Charles Dickens (1812-1870), the great nin」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/447155.html
题目内容:

Charles Dickens (1812-1870), the great nineteenth century English novelist, was born near Portsmouth. His father ran heavily into debt and when he was twelve, he had to go and work in a factory for making boot polish. The only formal education he received was a two-year schooling at a school for poor children. In fact, he had to teach himself all he knew. He worked for a time as junior clerk in a lawyer's office. After that, he worked as a reporter in the law courts, and later in parliament, for London newspapers. His career as a writer of fiction began in 1833 with short stories and essays in periodicals, and in 1837 his comic novel The Pickwick Papers made him the most popular author at his time in England.

He was a great observer of people and their places because he was attracted by life and conditions in mid-nineteenth century London. He wrote 19 novels all his life and in many of them, Dickens gave a realistic picture of all classes of England society, showing deep sympathy for the poor and unfortunate, exposing the injustice and inhumanity(不人道) of the bourgeoisie(布尔乔亚阶级).

Many of his novels like Oliver Twist, David Copperfield, Nicholas Nickleby, Great Expectations, A Tale of Two Cities and so on drew attention to the unsatisfactory social conditions that existed in England over a hundred years ago.

Dickens criticized capitalist society from the point of view of bourgeois humanism. He wished to see improvement in the living conditions of the poor, but failed to find any effective means to achieve that end.

小题1:Dickens only received a little formal education because______.

A.he wanted to teach himself

B.he wanted to work and made a lot of money

C.he was too poor to afford any more formal education

D.he wanted some working experiences to be a novelist小题2:According to Dickens, the society at his time in England was________.

A.just

B.poor

C.comfortable

D.unsatisfying小题3:Which of the following novel made Dickens the most popular writer at his time in England?

A.Oliver Twist

B.The Pickwick Papers

C.A Tale of Two Cities

D.Great Expectations小题4:According to the passage, which of the following about Dickens is true?

A.He didn't go to school at all.

B.He only wrote about poor people and showed deep sympathy for them.

C.He began to write fictions when he was 21 years old.

D.He found some effective ways to improve the living conditions of the poor.小题5:It can be inferred from the passage that________.

A.Dickens had a miserable childhood

B.Dickens tried many different jobs before he became a professional writer

C.Dickens wrote many novels but only some of them are popular

D.Dickens criticized capitalist society and helped to improve the living conditions of the poor

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:B

小题4:C

小题5:A

答案解析:

文章介绍了大文豪狄更斯的一生。

小题1:C 推理题。根据第一段2,3行His father ran heavily into debt and when he was twelve, he had to go and work in a factory for making boot polish说明他家很穷,读不起书。故C正确。

小题2:D 细节题。根据第三段第2行drew attention to the unsatisfactory social conditions和第2段最后两行,说明那个时候的伦敦社会不公平,是很不令人满意的。故D正确。

小题3:B 细节题。根据第一段最后一行in 1837 his comic novel The Pickwick Papers made him the most popular author at his time in England.说明B正确。

小题4:C 计算题。根据His career as a writer of fiction began in 1833和Charles Dickens (1812-1870)他是1812年出生的,1833年开始写fiction,那么应该是21岁开始的,故C正确。

小题5:A 推理题。根据文章第一段前四行可知他的童年是很悲惨的,故A正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。