> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Christopher Columbus was born in Genoa, It

时间:2024-03-13 23:13:06 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Christopher Columbus was born in Genoa, It」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/447103.html
题目内容:

Christopher Columbus was born in Genoa, Italy. He was the oldest of five children in his family. His father was a wool weaver. He helped his father with the weaving, but he always wanted to sail the seas.

He didn’t get to school very much, but he learned to read and write Spanish during his travels. He also taught himself Latin because all the geography books were written in Latin. Some people thought he was trying to prove the world was round, but this is not true. He wanted to find a short way to get to the Indies by ship.

He was a Christian and wanted to tell the story of Christ to the people he would find in the far-away lands. He also wanted wealth for himself and for Spain, and he wanted to be famous. He tried for eight years to get King Ferdinand and Queen Isabella to supply him with ships and money.

They left Spain on August 3, 1492 and sailed toward the west. After many days, the sailors had covered a long distance on the sea and were ready to turn around for home when they saw land, an island Columbus named San Salvador. He thought he had found the Indies and called the people he saw there “Indians”. When they got to Cuba, he thought he was in Japan. The world was a lot larger than he thought.

On Christmas Eve, the Santa Maria was wrecked near Haiti. Columbus built a fort(城堡) and left 40 men to hunt for gold. Then he returned to Spain on the Nina. The people of Spain welcomed him as a hero. He made three more voyages across the ocean. His 13-year-old son, Ferdinand, went with him on the fourth voyage.

Columbus did not become rich as he had hoped. At the end of his life he only had a pension the king and the queen had given him because he was the first to reach the New World. He spent the last few months of his life in bed because of the pain of arthritis(关节炎). Columbus not only discovered a New World, but he led the way for other explorers.

小题1:Columbus taught himself Latin because _______.

A. he wanted to prove the earth was round.

B.he wanted to find a short way to the Indies by sea.

C.he found Latin was very useful at that time.

D.he wanted to travel around the world.小题2:How was Columbus able to make his voyage to the west?

A.He was supported by King Ferdinand and Queen Isabella.

B.He worked hard for eight for to save enough money for his voyage.

C.The king and the queen helped him with money and ships.

D.Many people supported him with money and food for his voyage.小题3:Why did Columbus call the local people in Salvador “Indians”?

A.Because he thought he had arrived in Japan.

B.Because he thought he looked like in the Indies.

C.Because he thought it was a wealthy place.

D.Because he thought he had arrived in the Indies.小题4:From the fifth paragraph we can infer that “Santa Maria” and “Nina” must be the names of_________.

A.trains

B.ships

C.cities

D.women小题5:From the text we know that ________.

A.Columbus lived a difficult life in his later life.

B.Columbus was considered as a hero all his life.

C.Columbus didn’t get the wealth as he had hoped for.

D.Columbus was the first person to travel round the world.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:B

小题5:C

答案解析:

文章介绍了哥伦布的一生。

小题1:B 推理题。根据第二段because all the geography books were written in Latin.和He wanted to find a short way to get to the Indies by ship.他学拉丁文,是因为地理方面的书籍都是拉丁文,他要学地理知识正是为了寻找到去印度的最短的路。故B正确。

小题2:C 细节题。根据第二段最后两行He tried for eight years to get King Ferdinand and Queen Isabella to supply him with ships and money说明西班牙的国王和王后给他提供船只和钱,C正确。

小题3:D 细节题。细节题。根据第三段3,4行He thought he had found the Indies and called the people he saw there “Indians”说明D正确。

小题4:B 推理题。根据the Santa Maria was wrecked near Haiti.和Then he returned to Spain on the Nina.说明the Santa Maria这艘船到达海地,他乘坐Nina回到西班牙,这都说明这是两艘船,故B正确。

小题5:C 细节题。根据文章最后一段第一句Columbus did not become rich as he had hoped说明他并没有向她所想的那样发财。故C正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。