> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Everybody has had at least one experience

时间:2024-03-13 22:45:02 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Everybody has had at least one experience」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/446720.html
题目内容:

Everybody has had at least one experience from which he knows the meaning of life.This time, which took place several years ago, but seems as if it just happened.

On an afternoon several years ago, my brother-in-law opened the bottom drawer of my sister's dress and picked out a beautiful skirt."Jan bought this the first time we went to New York, at least 8 or 9 years ago.She never wore it.She was saving it for a special occasion." he said.I guess this was the occasion: it was the funeral (葬礼) of my sister, after her unexpected death.

He took the shirt and put it on bed, with the other clothes we were taking to the funeral.Then he closed the drawer and turned to me, "Don't ever save anything for a special occasion.Every day you're alive is a special occasion."

I'm thinking about his words, and they've changed the way I live my life.I'm spending more time with my family and friends and less time in committee meetings.Whenever possible, life should be a kind of experience to enjoy, not to suffer."Someday" and "one of these days" are losing their importance on my vocabulary.If it's worth seeing or hearing or doing,I want to see and hear and do it now.

Ever since that day, I have been trying very hard not to put off, hold hack or save anything that would add laughter and color to our lives.Every morning when I open my eyes.I tell myself that every day, every minute, every breath, truly is a gift.So cherish every day and find the true meaning of your life.

小题1:Why did Jan buy the beautiful skirt but didn't wear it?

A.She waited for a special occasion to wear it on.

B.She wanted to keep it for someone else.

C.She saved it till she grew up.

D.She would give it to herself as a gift some day.小题2:What does the underlined word "cherish" mean?

A.Treasure.

B.Waste.

C.Own.

D.Save.小题3:From his experience, the author learns that _______.

A.everybody can have a happy life through efforts

B.every day in our lives is worth cherishing

C.enjoying ourselves is the most important thing in our lives

D.everybody will have some things left to do after his death小题4:What does the author write this passage for?

A.To show how to make good use of every day in life.

B.To explain the true meaning of his brother-in-law's words.

C.To tell people to cherish every day and find the meaning of life.

D.To encourage people to waste time and enjoy themselves in life.小题5:What's the best title for this passage?

A.Every Day Is a Gift

B.My Sister Jan

C.What Is the Meaningful Life Like

D.The Most important Time in Your Life

最佳答案:

小题1:A

小题2:A

小题3:B

小题4:C

小题5:A

答案解析:

作者写这篇文章正是为了告诉人们要珍惜每一天,找到生活的真正意义。

小题1:A 细节题。根据文章第二段3,4行She never wore it.She was saving it for a special occasion.可知A正确。

小题2:A 猜测词义题。根据文章最后一段最后两行I tell myself that every day, every minute, every breath, truly is a gift.So cherish every day and find the true meaning of your life.可知每一天每一分钟都很重要,所以要珍惜它们,故A正确。

小题3:B 细节题。根据文章第三段最后一句Every day you're alive is a special occasion可知我们生活中的每一天都很重要,都值得我们珍惜。故B正确。

小题4:C 主旨大意题。作者写这篇文章正是为了告诉人们要珍惜每一天,找到生活的真正意义。

小题5:A 主旨大意题。作者写这篇文章正是为了告诉人们要珍惜每一天,找到生活的真正意义。故A正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。