> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

For the past two years, 8-year-old Harli J

时间:2024-03-13 22:37:56 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「For the past two years, 8-year-old Harli J」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/446623.html
题目内容:

For the past two years, 8-year-old Harli Jordean from Stoke Newington, London, has been selling marbles(弹珠).His successful marble company, Marble King, sells all things marble-related—from affordable tubs of the glass playthings to significantly expensive items like Duke of York solitaire(独粒宝石)tables—sourced, purchased and processed by the mini-CEO himself.

“I like having my own company. I like being the boss,” Harli told The Mirror.

With profits now in the thousands, “the world's youngest CEO” has had to get his mother and older brothers to help him meet the growing demand.

Harli launched Marble King after swapping(交换)marbles at school led to schoolchildren depleting(削减) his marble collection. Yes, he literally(确切地)“lost his marbles.” Harli and his mother, Tina, turned to the Internet to find replacements.

Harli saw an empty space online: the marbles he wanted were hard to find. Within months, Harli had his own marble-selling website and orders started pouring in.

Tina says her son's obsession(迷恋) with marbles started when he was just 6.

“His obsession became so big we started calling him the Marble King, so when he wanted to set up a website it was the natural name for it,” she told The Sun.

“I never thought it would become so popular—we are struggling to cope with the number of orders at times.”

The 8-year-old boy has his sights set on expanding his business and launching his own brand of marbles.

“Sometimes his ideas are so grand we have to scale them back a bit. But his dream is still to own Britain's biggest marble shop and open stores around the world.” Tina told The Daily Mail.

“At the minute he is annoying me by asking about creating his won Marble King marbles, so that could well be the next step for him.”

小题1:Why did Harli's marble company become popular as soon as he launched it?

A.Because it was run by “the world's youngest CEO”.

B.Because it filled the gaps of marble business.

C.Because Harli was fascinated with marble collection.

D.Because his mother and brothers helped him a lot.小题2:How many mass media are mentioned in the passage?

A.One.

B.Two.

C.Three.

D.Four.小题3:Which of the following is closest in meaning to the underlined expression “scale back”?

A.make smaller

B.carry out

C.turn down

D.frighten away小题4:What message do the last two paragraphs carry?

A.Conflicts often occur between Harli Jordean and his family.

B.Harli's mother and brothers are worried about Marble King's future.

C.Marble King marbles will be more popular with marble fans around the world.

D.The “Marble King” has great ambitions for his Marble King Company.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:D

答案解析:

文章解释了Harli和他的弹珠王国。

小题1:B 推断题。第五段第一行Harli saw an empty space online: the marbles he wanted were hard to find.可知网上很难找到弹珠,所以他的店弥补了这一空白。

小题2:C 细节题。第二段the Mirror.倒数第五段The Sun;倒数第二段The Daily Mail.

小题3:A 猜测词义题。由前面的grand盛大的,可知Harli的想法有时候过于大胆,他们不得不减小一点。所填的词与grand是反义词。

小题4:主旨大意题。由最后两段的内容可知。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。