A man once said how useless it was to put
时间:2024-03-13 22:22:48 栏目:学习方法
题目内容:
A man once said how useless it was to put advertisements in the newspaper.
“Last week, ” he said, “my umbrella was stolen from a London church. As
it was a present, I spent twice its worth in advertising, but didn’t get it back. ”
“How did you write your advertisement? ” asked one of the listeners, a merchant.
“Here it is, ” said the man, taking out of his pocket a slip cut from a newspaper. The other man took it and read, “Lost from the City Church last Sunday evening, a black silk umbrella. The gentleman who finds it will receive ten shillings on leaving it at No. 10 Broad Street. ”
“Now, ” said the merchant, “I often advertise, and find that it pays me well. But the way in which an advertisement is expressed is of extreme importance. Let us try for your umbrella again, and if it fails, I’ll buy you a new one. ”
The merchant then took a slip of paper out of his pocket and wrote: “If the man who was seen to take an umbrella from the City Church last Sunday evening doesn’t wish to get into trouble, he will return the umbrella to No. 10 Broad Street. He is well known. ”
This appeared in the newspaper, and on the following morning, the man was astonished when he opened the front door. In the doorway lay at least twelve umbrellas of all sizes and colors, and his own was among them. Many of them had notes fastened to them saying that they had been taken by mistake, and begging the loser not to say anything about the matter.
小题1:The result of the first advertisement was that____ .
A.the man got his umbrella back
B.the man wasted some money advertising
C.nobody found the missing umbrella
D.the umbrella was found somewhere near the church小题2:The merchant suggested that the man should___ .
A.buy a new umbrella
B.go on looking for his umbrella
C.write another and better advertisement
D.report the police小题3:“. . . if it fails, I’ll buy you a new one” suggested that the merchant____ .
A.was quite sure of success
B.wanted to buy him a new umbrella
C.didn’t know what to do
D.was rich enough to buy one小题4:The story is mainly about _____.
A.a useless advertisement
B.how to make an effective advertisement
C.how the man lost and found his umbrella
D.what the merchant did for the umbrella owner
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:A
小题4:B
答案解析:
小题1:B 细节判断题。从第一段最后一句可知,做第一则广告的人白白浪费了广告费。
小题2:C 细节判断题。从第三段内容可知,商人建议雨伞的主人再做一个广告。
小题3:A 推理判断题。商人非常自信,认为他写的广告一定能成功,所以才说这样的话。
小题4:B主旨大意题.题干大意:这个故事是关于__________。文章通过两则广告所带来的不同效果这个故事来说明,不同的广告语言会产生截然不同的效果。意在告诉我们怎样才能写出更有影响力的广告。由此可知,B项符合文章大意。C、D两项只体现文中某一方面,不能概括全文,A项不正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅