> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I lost my sight when I was four years old

时间:2024-03-13 22:15:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I lost my sight when I was four years old」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/446312.html
题目内容:

I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a freight yard in Atlantic City and landing on my head. Now I am thirty two. I can slightly remember the brightness of sunshine and what color red is. It would be wonderful to see again, but a calamity(灾难) can do strange things to people. It occurred to me the other day that I might not have come to love life as I do if I hadn't been blind. I believe in life now. I am not so sure that I would have believed in it so deeply, otherwise. I don't mean that I would prefer to go without my eyes. I simply mean that the loss of them made me appreciate the more what I had left.

Life, I believe, asks a continuous series of adjustments to reality. The more readily a person is able to make these adjustments, the more meaningful his own private world becomes. The adjustment is never easy. I was totally confused and afraid. But I was lucky. My parents and my teachers saw something in me--a potential to live, you might call it--which I didn't see, and they made me want to fight it out with blindness.

The hardest lesson I had to learn was to believe in myself. That was basic. If I hadn't been able to do that, I would have collapsed (崩溃) and become a chair rocker on the front porch for the rest of my life. When I say belief in myself I am not talking about simply the kind of self confidence that helps me down an unfamiliar staircase alone. That is part of it. But I mean something bigger than that: an assurance(确信) that I am, despite imperfections, a real, positive person; that somewhere in the sweeping, intricate(错综复杂的) pattern of people there is a special place where I can make myself fit.

It took me years to discover and strengthen this assurance. It had to start with the simplest things. once a man gave me an indoor baseball. I thought he was making fun of me and I was hurt. "I can't use this." I said. "Take it with you," he urged me, "and roll it around." The words stuck in my head. "Roll it around! "By rolling the ball I could hear where it went. This gave me an idea how to achieve a goal I had thought impossible: playing baseball. At Philadelphia's Overbrook School for the Blind I invented a successful variation of baseball. We called it ground ball.

All my life I have set ahead of me a series of goals and then tried to reach them, one at a time. I had to learn my limitations. It was no good to try for something I knew at the start was wildly out of reach because that only invited the bitterness of failure. I would fail sometimes anyway but on the average I made progress.

小题1:We can learn from the beginning of the passage that _______

A.the author lost his sight because of a car crash.

B.the author wouldn't love life if the disaster didn't happen.

C.the disaster made the author appreciate what he had.

D.the disaster strengthened the author's desire to see.小题2:What's the most difficult thing for the author?

A.How to adjust himself to reality.

B.Building up assurance that he can find his place in life.

C.Learning to manage his life alone.

D.How to invent a successful variation of baseball.小题3:According to the context, "a chair rocker on the front porch" in paragraph 3 means that the author __________

A.would sit in a rocking chair and enjoy his life.

B.would be unable to move and stay in a rocking chair.

C.would lose his will to struggle against difficulties.

D.would sit in a chair and stay at home.小题4:According to the passage, the baseball and encouragement offered by the man _____

A.hurt the author's feeling.

B.gave the author a deep impression.

C.directly led to the invention of ground ball.

D.inspired the author.小题5:What is the best title for the passage?

A.A Miserable Life

B.Struggle Against Difficulties

C.A Disaster Makes a Strong Person

D.An Unforgetable Experience

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:C

小题4:B

小题5:B

答案解析:

文章讲述了自己的故事,告诉我们要与困难做斗争,要相信自己,要对自己有信心。

小题1:A 细节题。根据第一段1,2行I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a freight yard in Atlantic City and landing on my head.可知A正确。

小题2:B 细节题。根据文章第三段1,2行The hardest lesson I had to learn was to believe in myself. That was basic.可知B正确。

小题3:C 猜测句意题。根据, I would have collapsed (崩溃) and become a chair rocker on the front porch for the rest of my life.可知如果我崩溃了我会失去与困难斗争的决心。故C正确。

小题4:B 推理题。根据文章到数第二段可知the baseball and encouragement给我留下了深刻的印象。故B正确。

小题5:B 主旨大意题。文章讲述了自己的故事,告诉我们要与困难做斗争,要相信自己,要对自己有信心。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。