> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Tess was eight years old. Her little broth

时间:2024-03-13 22:04:58 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Tess was eight years old. Her little broth」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/446163.html
题目内容:

Tess was eight years old. Her little brother Andrew was very sick and their parents were completely out of money. She heard Daddy say to her tearful Mother, “only a miracle can save him now.”

Tess took her money and made her way six blocks to Rexall’s Drug Store.

“And what do you want?” the chemist asked in an annoyed tone of voice. “I’m talking to my brother from Chicago whom I haven’t seen for ages.”

“Well, I want to talk to you about my brother,” Tess answered back in the same annoyed tone. “He’s really sick. He has something bad growing inside his head and my Daddy says only a miracle can save him now. So how much does a miracle cost?”

“We don’t sell miracles here, little girl. I’m sorry but I can’t help you,” the chemist said, softening a little.

“Listen, I can help you.” The chemist’s brother was a well-dressed man. He asked Tess, “What kind of miracle does your brother need?”

“I don’t know,” Tess replied. “Mommy says he needs an operation. But my Daddy can’t pay for it, so I want to use my money.”

“How much do you have?” asked the man from Chicago. “One dollar and eleven cents,” Tess answered. “And it’s all the money I have, but I can get some more, if I need to.”

“Well,what a coincidence (巧合),” smiled the man. “A dollar and eleven cents - the exact price of a miracle for your little brother. Take me to where you live. Let’s see if 1 have the kind of miracle you need.”

That man was Dr. Carlton Armstrong, a surgeon in neurosurgery (神经外科). The operation was completed without charge and it wasn’t long until Andrew was home again and doing well.

Tess smiled. She knew exactly how much a miracle cost… one dollar and eleven cents… plus the faith of a little child.

小题1:What can we learn from the first paragraph?

A.Tess’s brother would recover because there was a miracle.

B.Tess’s brother would die because his family had no money to treat his illness.

C.Tess’s family would look for a miracle to treat Andrew’s illness.

D.Andrew should go to hospital for a miracle.小题2:Why did the chemist get annoyed first?

A.Because he was a nervous man.

B.Because Tess didn’t buy his medicine.

C.Because Tess had bothered him and his brother.

D.Because Tess was poorly dressed.小题3:What can we learn about Dr. Carlton Armstrong?

A.He was a stone-hearted man.

B.He cared for only a little money.

C.He never helped others unless given a lot of money.

D.He was a kind gentleman and ready to help others.小题4:What can be the best title?

A.A dying boy and her sister

B.A miracle of $ 1.10

C.A kind doctor and his brother

D.A poor girl and a doctor

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:B

答案解析:

小题1:B. 细节推断题。由第一段可知父亲对儿子的病感到无能为力。

小题2:C. 细节理解题。由第三段的对话内容可知。

小题3:D. 细节推断题。由全文内容可知。

小题4:B. 主旨大意题。全文主要讲述了一个奇迹的发生。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。