> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A few months ago as I wandered through my

时间:2024-03-13 21:59:05 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A few months ago as I wandered through my」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/446081.html
题目内容:

A few months ago as I wandered through my parents’ house, the same house I grew up in, I had a sudden, scary realization. When my parents bought the house, in 1982, they were only two years older than I am now. I tried to imagine myself in two years, ready to settle down and buy the house I’d still be living in almost 30 years later.

It seemed ridiculous. On a practical level, there’s no way I could afford to buy a house anytime soon. More importantly, I wouldn’t want to. I’m not sure where I’ll be living in two years, or what kind of job I’ll have. And I don’t think I’ll be ready to settle down and stay in one place.

So this is probably the generation gap that divides my friends and me from our parents. When our parents were our age, they’d gotten their education, chosen a career, and were starting to settle into responsible adult lives.

My friends and I – “Generation Y” – still aren’t sure what we want to do with our lives. Whatever we end up doing, we want to make sure we’re happy doing it. We’d rather take risks first, try out different jobs, and move from one city to another until we find our favorite place. We’d rather spend our money on travel than put it in a savings account.

This casual attitude toward responsibility has caused some critics to call my generation “arrogant”, “impatient”, and “overprotected”. Some of these complaints have a point. As children we were encouraged to succeed in school, but also to have fun. We grew up in a world full of technological innovation: cellphones, the Internet, instant messaging, and video games.

Our parents looked to rise vertically(垂直的)--starting at the bottom of the ladder and slowly making their way to the top, on the same track, often for the same company. That doesn’t apply to my generation.

Because of that, it may take us longer than our parents to arrive at responsible, stable adulthood. But that’s not necessarily a bad thing. In our desire to find satisfaction, we will work harder, strive for ways to keep life interesting, and gain a broader set of experiences and knowledge than our parents’ generation did.

By Ariel Lewiton

小题1:When the author walked through her parents’ house, she _______.

A.was frightened that she had no idea what she wanted from life

B.started to think about her own life

C.realized I should buy a house.

D.wondered why her parents had settled down early小题2:What is the main “generation gap” between the author and her friends and their parents according to the article?

A.Their attitude toward high technology.

B.Their ways of making their way to the top.

C.Their attitude towards responsibility.

D.Their ways of gaining experience.小题3:Which of the following might the author agree with?

A.It’s all right to try more before settling down.

B.It’s better to take adult responsibility earlier.

C.It involves too much effort to rise vertically.

D.It’s ridiculous to call her generation “arrogant”.小题4:What can we conclude from the article?

A.The author is envious of her parents enjoying a big house at her age.

B.Growing up in a hi-tech world makes “Generation Y” feel insecure about relationships.

C.“Generation Y” people don’t want to grow up and love to be taken care of by their parents.

D.The author wrote this article so that others would be able to understand her generation better.小题5:What is the main theme of the article?

A.The sudden realization of growing up.

B.A comparison between lifestyles of generations.

C.Criticisms of the young generation.

D.The factors that have changed the young generation.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:D

小题5:B

答案解析:

本文讲述了他们这一代人与父辈之间的生活方式的不同。

小题1:B 细节推理题。根据第一段可知,作者经过父母房子时,突然意识到父母亲买此房子时只比自己大两岁,并想象到两年以后自己该是个什么样子。故答案为B。

小题2:C细节题。根据倒数第二段This casual attitude toward responsibility has caused some critics to call my generation “arrogant”, “impatient”, and “overprotected”.可知答案为C。

小题3:A推断题。根据第四段We’d rather take risks first, try out different jobs, and move from one city to another until we find our favorite place. We’d rather spend our money on travel than put it in a savings account.可知A项正确。

小题4:D推断题。根据第五段可知评论家称他们这一代是自大的,没有耐心的,被过度保护的,可知她写文章是为了改变别人对他们这一代人的看法。

小题5:B主旨大意题。本文通过对比,讲述自己这一辈与父辈不同的生活方式。故答案为B

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。