> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I passed all the other courses that I took

时间:2024-03-13 21:49:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I passed all the other courses that I took」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/445954.html
题目内容:

I passed all the other courses that I took at my university, but I could have never passed botany. This was because all botany students had to spend several hours a week in a laboratory looking through a microscope at plant cells, and I could never once see a cell through a microscope. This used to make my professor angry. He would wander around the laboratory pleased with the progress all the students were making in drawing the structure of flower cells, until he came to me. I would just be standing there. “I can’t see anything,”I would say. He would begin patiently enough, explaining how anybody can see through a microscope, but he would always end up angrily, claiming that I could too see through a microscope but just pretended that I couldn’t. “It takes away from the beauty of flowers anyway.”I used to tell him.“We are not concerned with beauty in this course,”he would say.“We are concerned with the structure of flowers.” “Well,” I’d say.“I can’t see anything.” “Try it just once again,” he’d say, and I would put my eye to the microscope and see nothing at all, except now and again something unclear and milky. “You were supposed to see a clear, moving plant cells shaped like clocks.” “I see what looks like a lot of milk.” I would tell him. This, he claimed, was the result of my not having adjusted the microscope properly, so he would readjust it for me, or rather, for himself. And I would look again and see milk.

I failed to pass botany that year, and had to wait a year and try again, or I couldn’t graduate. The next term the same professor was eager to explain cell-structure again to his classes. “Well,”he said to me, happily, “we’re going to see cells this time, aren’t we?” “Yes,sir,” I said. Students to the right of me and to the left of me and in front of me were seeing cells; what’s more, they were . Of course, I didn’t see anything.

So the professor and I tried with every adjustment of the microscope known to man. With only once did I see anything but blackness or the familiar milk, and that time I saw, to my pleasure and amazement, something like stars. These I hurriedly drew. The professor, noting my activity, came to me, a smile on his lips and his eyebrows high in hope. He looked at my cell drawing. “What’s that?”he asked.“That’s what I saw,”I said.“You didn’t, you didn’t, you didn’t!”he screamed, losing control of himself immediately, and he bent over and looked into the microscope. He raised his head suddenly. “That’s your eye!”he shouted.“You’ve adjusted the microscope so that it reflects!You’re drawn your eye!”

小题1:Why couldn’t the writer see the flower cells through the microscope?.

A.Because he had poor eyesight

B.Because the microscope didn’t work properly

C.Because he was not able to adjust the microscope properly

D.Because he was just playing jokes on his professor by pretending not to have seen it小题2:What does the writer mean by “his eyebrows high in hope”in the last paragraph?

A.His professor expected him to have seen the cells and drawn the picture of them

B.His professor hoped he could perform his task with attention

C.His professor wished him to learn how to draw pictures

D.His professor looked forward to seeing all his students finish their drawings小题3:What is the thing like stars that the writer saw in the last paragraph?

A.Real stars

B.His own eye

C.Something unknown

D.Milk小题4:In what writing style did the writer write the passage?

A.Realistic

B.Romantic

C.Serious

D.Humorous

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:B

小题4:D

答案解析:

小题1:C细节理解题。结合This, he claimed, was the result of my not having adjusted the microscope properly可知答案。

小题2:A推理判断题。结合选项可知是the professor的期望。作者因不能正确使用microscope而考试不及格,教授自然希望作者能和其他学生一样,正确调节microscope,并能看到“cells”,“quietly drawing pictures of them in their notebooks”。

小题3:B细节理解题。结合He raised his head suddenly. “That’s your eye!”he shouted.“You’ve adjusted the microscope so that it reflects可知答案。

小题4:D写作风格题。从文章用词及作者语气可看出作者的“幽默诙谐”。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。