> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I stood outside New York's Madison Square

时间:2024-03-13 21:44:37 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I stood outside New York's Madison Square」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/445888.html
题目内容:

I stood outside New York's Madison Square Garden and just stared, almost speechless. I was a farm boy from County Kilkenny, a child who some thought would never walk, let alone go as far as I had in the world.

From the day I was born, there was a problem. The doctors at the Dublin hospital told my parents I had phocomelia, a deformity that affected both legs below the knee, which were outward and shorter than normal and each foot had just three toes.

Life was tough. I couldn't stand, much less walk. I rarely, left the farmhouse---and then only in someone's arms. Mam bundled me up whenever she took me to town, no matter the season.

“The world will see him when he can walk,” she told Dad. “And he will walk.”

Mam devoted herself to helping me. She tried everything to get me on my feet. When I was three, she and Dad took me to a clinic in Dublin.

A few weeks later we returned to Dublin with my artificial limbs (肢). Back home I practiced walking with my new limbs.

“There's nothing anyone can do but you can't,” Mam said. “You and I are going to walk through town.”

The next day Mam dressed me in my finest clothes. She wore a summer dress and fixed her hair and makeup. Dad drove us to the church. We stepped out of the car. Mam took my hand. “Hold your head up high, now, Ronan,” she said.

We walked 300 meters to the post office. It was the farthest I'd walked, and I was sweating from the effort. Then we left the post office and continued down the street, Mam's eyes shining with a mother's pride.

That night, back on our farm, I lay exhausted on my bed. It meant nothing, though, compared to what I'd done on my walk.

Then I began to pursue my dream of singing. And at every step Mam's words came back to me—Ronan, you can do anything anyone else can do—and the faith she had in God, who would help me do it.

I've sung from the grandest stages in Europe, to music played by the world's finest musicians. That night, I stood at the Madison Square Garden, with Mam's words chiming in my ears. Then I began singing. I couldn't feel the pulse of the music in my feet, but I felt it deep in my heart, the same place where Mam's promise lived.

小题1:What was the problem with the author as a baby?

A.He was expected unable to walk.

B.He was born outward in character.

C.He had a problem with listening.

D.He was shorter than a normal baby.小题2:The underlined word “deformity” in the second paragraph most probably means _______.

A.shortcoming

B.disadvantage

C.disability

D.delay小题3:Why did Mam dress him and herself in finest clothes?

A.To hide their depressed feeling.

B.To indicate it an unusual day.

C.To show off their clothes.

D.To celebrate his successful operation.小题4:From the story we may conclude that his mother was _______.

A.determined

B.stubborn

C.generous

D.distinguished小题5:According to the writer, what mattered most in his success?

A.His consistent effort.

B.His talent for music.

C.His countless failures.

D.His mother's promise.

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:B

小题4:A

小题5:D

答案解析:

文章讲述了一位坚定的母亲一直支持自己残疾的儿子追求人生梦想,最终成功的故事。

小题1:A 细节题。根据文章2,3段,尤其是Life was tough. I couldn't stand, much less walk.可知我被认为不能走路,故A正确。

小题2:C 猜测词义题。根据后面的定语从句that affected both legs below the knee可知这是一种腿部的残疾,故C正确。

小题3:B 推理题。那是第一次我和父母一起在街上用自己的双脚走路,对于我们来说,这都是特殊的日子,故B正确。

小题4:A 推理题。根据文章内容可知母亲坚定的认为我能够用自己的双脚走路,说明她是一个很坚定的人。故A正确。

小题5:D 推理题。通读全文可知,支持作者一直走下去,直至成功的主要原因就是妈妈对我的坚信和决心,故D正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。