> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Victor’s hobby was collecting stamps. He h

时间:2024-03-13 21:36:28 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Victor’s hobby was collecting stamps. He h」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/445806.html
题目内容:

Victor’s hobby was collecting stamps. He had stamps from many countries, like England, Canada and China. On his birthday, can you guess what people gave him? That’s right—stamps.

Victor’s favorite stamps came from France. He had almost every stamp from 1954 to 2004. He only needed one. That was a 1974 special edition*. It was very hard to find.

He looked for it everywhere. He asked his friends and relatives to help him. But nobody could find the stamp. It made Victor very sad.

“Don’t worry. Never give up,” his father said to him. “If you have enough patience, you’ll find it one day.”

“I hope so,” Victor said.

Victor also liked writing. He had a pen friend in France. They wrote to each other every month. Victor’s pen friend, Phillip, usually used new stamps to send letters. Sometimes, his mother gave him stamps to use. once Phillip’s mother gave him a big, green stamp. It looked old. When Victor received the letter, he was very surprised. On the envelope, he looked carefully at the stamp. It was the 1974 special edition stamp. Victor was so happy. He told his sister, his mother and his father.

“You see,” his father said. “You did find your stamp. So, it’s good to have two things in life. ”

“What are they?” Victor asked.

“Friends and patience.” He answered.

小题1:It was very difficult for Victor to find a special French stamp of _________.

A.1954

B.1974

C.1994

D.2004小题2:Who owned the special edition stamp at the very beginning?

A.Phillip.

B.Phillip’s mother.

C.Victor.

D.Victor’s father.小题3:The passage mainly tells us that ________ is(are)important to people.

A.a happy family

B.a good hobby

C.relatives and friendship

D.friends and patience

最佳答案:

小题1:B

小题2:B

小题3:D

答案解析:

文章通过一个故事告诉我们耐心和朋友的重要性。

小题1:B细节题。根据文章第二段That was a 1974 special edition*. It was very hard to find.可知B正确。

小题2:B 细节题。根据once Phillip’s mother gave him a big, green stamp可知B正确。

小题3:D 主旨大意题。根据文章最后三段可知作者是在强调耐心和朋友在人生的重要性。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。