> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One day, while a woodcutter was cutting a

时间:2024-03-13 21:35:06 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One day, while a woodcutter was cutting a」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/445787.html
题目内容:

One day, while a woodcutter was cutting a branch of a tree above a river. When he began crying, God appeared and asked him, "Why are you crying?"

The woodcutter told him that he had dropped his axe into water. God went down into the water and reappeared with a golden axe.

"Is this your axe?" God asked.

The woodcutter said "No."

God again went down and came up with a silver axe." Is this your axe?" God asked.

The woodcutter said "No."

God again went down and came up with a iron axe." Is this your axe?" God asked.

The woodcutter said "Yes."

God was pleased with the man's honesty and gave him all the three axes.

The woodcutter went home happily. One day while he was walking with his wife along the river, his wife fell into the river. W hen he began crying, God appeared and asked him, "Why are you crying?"

"My wife has fallen into water."

God went down into the water and came up with Jennifer Lopez.

"Is this your wife?" God asked him.

"Yes." he said.

God was furious(狂怒的),"YOU CHEAT !Now I am going to curse you."

The woodcutter quickly said, “Forgive me my lord. It is a misunderstanding. IF I say 'No' to Jennifer Lopez, you will come up with Catherine Zeta Jones, If I also say 'No' to her, you will finally come up

With my wife and I will say, 'Yes.' Then you will give all the three to me .I am a poor man .I will not be able to look after all the three. So that's why I've to say 'Yes' "

小题1:Which of the following best describes the author's tone in telling the story?

A.Optimistic

B.Humoristic

C.Objective

D.Critical小题2:The impression that the woodcutter makes on you is that he is -----

A.foolish but honest

B.foolish and honest

C.smart but honest

D.smart and honest小题3:What can you infer about Jennifer Lopez and Catherine Zeta Jones?

A.They are the secret lovers of the woodcutter

B.They look much like the woodcutter's wife.

C.They are both rich women with a lot of gold and silver.

D.They are both popular with women, much worthy than his wife

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:D

答案解析:

本文讲述了砍柴人的两的故事,放映了砍柴人的诚实和聪明。

小题1:B推断题。本文是一则很幽默的寓言故事,所以作者是一种诙谐的语调讲述的。

小题2:D推断题。根据第一个故事可判断那个砍柴人是个诚实的人,而在第二个故事中,他却是个很聪明的人。

小题3:D推断题。根据第二个故事可以推知,这两个人肯定是名人。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。