> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The International Space Station allows ast

时间:2024-03-13 21:25:23 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The International Space Station allows ast」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/445654.html
题目内容:

The International Space Station allows astronauts to live in space for extended amounts of time, enabling them to explore the outside universe and conduct many experiments. However, nothing like that exists for our oceans, and thanks to the high water pressure, ocean researchers are able to explore what lies undersea for very short periods of time.

They are therefore never able to fully explore the deep inside areas of our oceans. However, if French architect Jacques Rougerie has his way, that will change soon.

Jacqucs has designed a ship that will allow researchers to spend a long period of time observing the sea life and conducting experiments. The huge 167ft ship, named 'Sea Orbiter', consists of two areas—one above the water where the scientists and crew will live, and a lower pressurized deck (甲板), where scientists will be able to spend as much time as they wish. Since it is powered by sea currents and wind, he expects it to drift (漂流) along the oceans slowly, taking about two years to circumvent the globe.

Jacques will make their life as comfortable as possible in the ship. Besides being equipped with the latest sailing tools and communication equipment, the ship will also have a gym, a television and a DVD player. And these guys will not be eating freeze-dried food like astronauts. Instead, Jacques, an accomplished chef, plans on cooking them delicious meals every day.

The biggest problem to this giant ship is the cost, which is expected to be over $500 million—per ship! However, Jacques, who strongly believes that the secrets of our oceans may be the key to solving global warming and a vital supply for food and medicine in the future, is confident he will be able to convince governments all over the world to help out, and expects to start construction on not one, but four or five of these amazing ships soon!

小题1:Why can’t ocean researchers explore the deep oceans for a long time?

A.Because they can’t stand the high water pressure.

B.Because it’s too cold in deep ocean.

C.Because time for experiments is too limited.

D.Because it’s dangerous to observe the sea life.小题2:The underlined word "circumvent" probably means.

A.fly away

B.get around

C.travel through

D.move into小题3:From the fourth paragraph we can learn that.

A.Jacques intends to design the ship mainly for sightseeing and traveling

B.living a comfortable life helps to do the ocean research quickly

C.it’s much more expensive to eat freeze-dried food

D.researchers on Jacque’s ship will live more comfortably than astronauts小题4:Which of the following would be the best title for the text?

A.Sea Orbiter—the ship of the future

B.A new way to explore the deep oceans

C.A great architect—Jacques Rougerie

D.Travel around the globe in Sea Orbiter

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:D

小题4:A

答案解析:

文章讲述的正是一艘未来探索海洋世界的Sea Orbiter的相关内容介绍。

小题1:A 细节题。根据第1段thanks to the high water pressure,可知水下的压力太大了,让人们没有办法长时间待在水下。

小题2:B词义辨析。根据文章可知这艘船让人们环游世界变得可能,故B正确。

小题3:D 细节题。根据第四段具体的内容可知在船上的生活要比宇航员在天上的生活更舒适。

小题4:A 主旨大意题。文章讲述的正是一艘未来探索海洋世界的Sea Orbiter的相关内容介绍。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。