> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Years ago while lying in my hammock(吊床)and

时间:2024-03-13 21:21:28 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Years ago while lying in my hammock(吊床)and」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/445601.html
题目内容:

Years ago while lying in my hammock(吊床)and drinking JD from the bottle, I noticed my dog dragging something under the fence. Upon inspection, to my disappointment, I realized it was the next door neighbor’s 10 – year – old daughter’s rabbit. For years I had watched her come home from school and head straight out to its cage, free it and play with it in the yard. I knew that day would be no different and fearing for our dog, I had to think fast.

The rabbit was quite dirty, as if it had put up quite a struggle, so I washed it, combed it with the dog brush and blew it dry with the leaf blower. Upon finishing its grooming I jumped the fence and replaced it back in its cage hoping its death would be written off as “natural caused”.

Back to the hammock and JD. Within the hour the neighbor’s Volvo pulled in as usual and out popped the little girl, and as usual she headed straight for the cage. only this time she stopped about six feet away and screamed: “D—A—D—D—Y!!!”.

Her father, panic stricken, stood looking at the cage. Being the good neighbor that I am, I rushed to fence and asked if there was anything I could do.

Her father less than calmly shouted, “What kind of sick individual would dig up a little girl’s rabbit and put it back in its cage?”

小题1:The girl was shocked because .

A.the rabbit was killed by someone

B.the rabbit was too clean

C.the dead rabbit was cleaned and put back into the cage

D.the rabbit was asleep in the cage小题2:That day the girl ran to the cage .

A.because her rabbit was there

B.because she had a habit of going there to see her rabbit

C.because she wanted to see her rabbit again

D.because the rabbit was dead小题3:We can infer that the rabbit

A.was alive before the writer saw his dog dragging it

B.was already dead before the writer saw his dog dragging it

C.was in the cage playing with the dog

D.was at the fence seeking out for food before it was killed by the dog小题4:According to the story, the writer .

A.was helpful to his neighbor

B.did a smart thing

C.was honest

D.made a mistake

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:B

小题4:D

答案解析:

文章讲述了一个有趣的故事,作者犯了一个错误,错误地帮已经死掉的兔子洗澡,整理。

小题1:C 推理题。根据文章最后两段可知邻居已经知道兔子死掉了,现在有人把它挖出来还放回笼子里,让他们非常震惊。故C正确。

小题2:B 细节题。根据第三段as usual she headed straight for the cage.中的as usual可知她这样做是和平时一样,是一种习惯。故B正确。

小题3:B 推理题。根据文章内容可知那只兔子已经死掉并且已经被埋了,是我的狗把它挖了出来。故B正确。

小题4:D 推理题。通读全文可知作者犯了一个错误。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。