> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Tom arrived at the bus station quite early

时间:2024-03-13 21:17:06 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Tom arrived at the bus station quite early」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/445539.html
题目内容:

Tom arrived at the bus station quite early for the London bus. The bus for London would not eave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in lines, others were walking about. There was a group of school-girls. Their teacher was trying to keep them in order. Tom looked around but there was nowhere for him to sit.

He walked into the station cafe. He looked up at the clock there. It was only twenty to twelve. He found a seat and sat down, facing a large mirror(镜子) on the wall. Just then, John, one of Tom's friends, came in and sat with Tom.

"What time is your bus?" asked John.

"Oh, there is plenty of time yet, "answered Tom.

"Oh, I'll get you some more tea then," said John.

They talked while drinking. Then Tom looked at the clock again.

"Good heavens! It's going back-ward!" he cried. "A few minutes ago it was twenty to twelve and now it's half past eleven."

"You are looking at the clock in the mirror," said John.

Tom wanted to kick(踢) himself for being so foolish. The next bus was not to leave for another hour. He has never liked mirror since then.

小题1:The London bus left ______________.

A.at 11:55

B.at 5:12

C.before 11:55

D.after 11:55小题2:Tom went into the station cafe because ____________.

A.John asked him to have a cup of tea

B.he wanted a drink there

C.he would meet a friend of his

D.it was early yet and he wanted to find a place to sit小题3:What time was it in fact when he looked at the clock in the mirror?

A.Half past twelve.

B.Half past eleven.

C.Twenty to twelve.

D.Half past one.小题4:When Tom sat in the station café, who came in?

A.his friend

B.his father

C.his uncle

D.his girlfriend小题5:Which of the following is true?

A.Tom missed his bus.

B.He has liked mirror since then.

C.The next bus would leave soon.

D.Tom arrived London on time.

最佳答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:D

小题4:A

小题5:A

答案解析:

文章介绍了一个人看了镜子里的时间二误了车了的故事。

小题1:A 细节题。根据第一段The bus for London would not eave until five to twelve可知A正确。

小题2:D 细节题。根据文章第2段He looked up at the clock there. It was only twenty to twelve.可知D正确。

小题3:D计算题。因为镜子里的时间和实际的时间的不一样的,故D正确。

小题4:A细节题。根据文章第二段Just then, John, one of Tom's friends,可知A正确。

小题5:A 推理题。根据文章最后一段. The next bus was not to leave for another hour. He has never liked mirror since then.可知他错过了这班车。故A正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。