> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Last Friday my brother and I were driving

时间:2024-03-13 21:01:33 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Last Friday my brother and I were driving」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/445365.html
题目内容:

Last Friday my brother and I were driving home together after doing some shopping and gave our attention to an interesting conversation. Because of this distraction (分心)my brother took a wrong turn.

Unfortunately, the wrong turn took us towards a bridge and we had no way to turn back. Unwillingly, my brother paid the bridge fee and drove on. He was clearly frustrated by the mistake and the needless waste of $4.

We eventually reached an exit and, as we took it, my brother noticed a young fellow pulled over to the side of the road. He came out of his car and tried to phone someone. I was busy trying to figure out which way we would go next but my brother pulled over and asked the guy if he needed any help. And he did. He had a flat tire and needed a tool to get it off.

My brother gave him a wrench, and then began to help him change the flat. The young man said that this had been a bad week for him: earlier he had gotten into a minor car accident, and now this flat on his way home from work. But he called us “a breath of fresh air” and kept thanking us because he really would have been stuck if we hadn’t come along.

After we finished the job he thanked us again and pulled out $20 from his pocket and tried to give it to us. “No,” I said. “We were never supposed to even get on that bridge,we took a wrong turn. But now we know why we did. It was to help you. Thank you for turning our mistake into an opportunity to serve.”

What I loved most was that my brother was able to see a chance to help. His reaction in the situation is a lesson for everyone and we felt so good the rest of the day.

小题1:When did the author and his brother notice the young man who had a flat tire?

A.Before they arrived at a bridge.

B.When they were passing through an exit.

C.When the young man stopped them for help.

D.After they came back to the right road.小题2:We can learn from the text that the writer’s brother ________.

A.didn’t know the roads well

B.was a warm-hearted young man

C.made the turn to help the young man

D.regretted making a wrong turn all the way home小题3:What did the young man mean by calling the writer and his brother “a breath of fresh air” ?

A.He had been in the hot sun waiting for help for so long.

B.His car’s air conditioner was broken.

C.They calmed him down by offering him a cold drink.

D.They changed his bad luck and the bad mood he was in.小题4:Which of the following sentences best describes the writer’s experience?

A.It’s no use crying over spilt milk.

B.God helps those who help themselves.

C.Nothing in the world is difficult for one who sets his mind to it.

D.If you light a lamp for somebody, it will also brighten your path.

最佳答案:

小题1:B

小题2:B

小题3:D

小题4:D

答案解析:

文章讲述了一个小故事,想告诉我们当我们在帮助别人的时候,也就是在帮助我们自己。要让这个时间充满爱心。

小题1:B 细节题。根据第三段第1行e eventually reached an exit and, as we took it可知A正确。

小题2:B 推理题。我的兄弟主动停车帮助别人而且不接受报酬,说明他是一个热心肠的人。故B正确。

小题3:D 推理题。这个人一个星期过的都很不顺利,遇见了很多麻烦,现在我的兄弟和我主动来帮助他,让他感受到温暖,能够改变他的坏运气。故D正确。

小题4:D 主旨大意题。文章讲述的这个故事正是想告诉我们当我们在帮助别人的时候,我们也是在帮助我们自己。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。