Henry works in a factory. He comes from a
时间:2024-03-13 20:43:26 栏目:学习方法
题目内容:
Henry works in a factory. He comes from a poor family and was in school for only four years. He has to do the hard work, but he is paid less. He likes to watch football matches very much and spends much time on them.
One afternoon there was a big football match on the playground. He borrowed some money from his friend and hurried there. There were a lot of people there. And all the tickets were sold out. He was sorry for it. He saw a pole outside the playground and climbed it quickly. A policeman came and said, “It is dangerous to stay on it! Come down!”
“Wait a minute, please!” Henry said and just at that moment the policeman heard cheers on the playground and asked in a hurry, “which team has kicked a goal?” “Ours!” “Wonderful! You can stay there. But take care!” The policeman said happily and left. When the match would be soon over, he came back again and asked, “who has won?” “Theirs, 3:2.” “Come down,” the policeman said angrily. “ Such a match is not worth watching!”
Henry had to come down. But soon they heard cheers again. The policeman said in a hurry, “Climb up quickly and see who has kicked a goal.”
小题1:From the passage we know that _________.
A.Henry doesn’t like his work
B.Henry comes from a rich family.
C.Henry is paid less
D.Henry doesn’t like the policeman小题2:Henry failed to get a ticket for the match that day because ___________.
A.all the tickets were sold out
B.he didn’t want to buy a ticket
C.he had no time to buy a ticket
D.he had no money to buy a ticket小题3:The policeman asked Henry to come down the pole at first because ____________.
A.the other team kicked a goal
B.Henry had no ticket
C.their team kicked a goal
D.it was dangerous小题4:From the third paragraph, we can guess that _____________.
A.the policeman wanted to teach Henry a lesson.
B.the policeman was also a football fan.
C.the policeman didn’t like Henry.
D.the policeman tried to please Henry
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:D
小题4:B
答案解析:
文章讲述了一个有趣的故事。
小题1:C 细节题。根据文章第一段第2行he is paid less可知C正确。
小题2:A 细节题。根据文章第二段第3行. And all the tickets were sold out.可知A正确。
小题3:D 细节题。根据第三段最后一句A policeman came and said, “It is dangerous to stay on it! Come down!”可知D正确。
小题4:B 推理题。从文章内容尤其的which team has kicked a goal?” “Ours!” “Wonderful! You can stay there. But take care!” The policeman said happily and left可知那个警察也是一个球迷。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅