> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I grew up poor — living with six brothers,

时间:2024-03-13 20:21:16 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I grew up poor — living with six brothers,」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/444949.html
题目内容:

I grew up poor — living with six brothers, three sisters and my mother. We had little money, but plenty of love and 36 . I was happy and energetic. I understood that no matter how poor a person was, he could still 37 a dream.

My dream was 38 . By the time I was sixteen, I could throw a ninety-mile-per-hour baseball and 39 anything that moved on the field. I was also 40 : my high school coach was John, who not only 41 me, but also taught me how to believe in myself. He 42 me the difference between having a dream and showing conviction (信念). One particular incident with coach John changed my life forever.

A friend 43 me for a summer job. This meant a chance for money in my pocket — money for a new bike, new clothes and the 44 of savings for a house for my mother. Then I realized I would have to 45 up summer baseball to handle the work schedule, and that meant I would have to tell John I wouldn’t be playing.

When I told John, he was as 46 as I expected him to be. “You have your whole life to work,” he said, “Your 47 days are limited. You can’t afford to waste them.” I stood before him with my head 48 , trying to think of the words that would 49 to him why my dream of buying my mom a house and having money in my pocket was worth facing his 50 in me.

“Well,” he asked, “is $3.5 an hour the 51 of a dream?”

That simple question made 52 to me the difference between 53 something right now and having a goal. I devoted myself in sports that summer and 54 the year I was chosen by the Pittsburgh Pirates to play baseball, and 55 a $ 20,000 contract(合同). Later, I bought my mother the house of my dream!

小题1:

A.attention

B.time

C.patience

D.fashion小题2:

A.bring

B.continue

C.make

D.afford小题3:

A.athletics

B.music

C.business

D.money小题4:

A.kick

B.play

C.hit

D.pass小题5:

A.right

B.popular

C.lucky

D.confident小题6:

A.believed in

B.relied on

C.called on

D.dealt with小题7:

A.gave

B.taught

C.brought

D.asked小题8:

A.called

B.advised

C.applied

D.recommended小题9:

A.aim

B.idea

C.start

D.purpose小题10:

A.keep

B.end

C.give

D.pick小题11:

A.happy

B.mad

C.frightened

D.excited小题12:

A.living

B.working

C.playing

D.dreaming小题13:

A.moving

B.hanging

C.shaking

D.nodding小题14:

A.express

B.announce

C.apologise

D.explain小题15:

A.belief

B.pride

C.fear

D.disappointment小题16:

A.length

B.price

C.power

D.spirit小题17:

A.clear

B.direct

C.straight

D.attractive小题18:

A.wanting

B.changing

C.dreaming

D.enjoying小题19:

A.by

B.for

C.beyond

D.within小题20:

A.paid

B.found

C.offered

D.presented

最佳答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:A

小题4:C

小题5:C

小题6:A

小题7:B

小题8:D

小题9:C

小题10:C

小题11:B

小题12:C

小题13:B

小题14:D

小题15:D

小题16:B

小题17:A

小题18:A

小题19:D

小题20:C

答案解析:

梦想和现实的冲突该如何解决?文章给出了答案!

小题1:名词辨析。这里是指虽然我们穷,但是在家里我们能感受到爱和关注。

小题2:动词辨析。这里是指我可以有梦想。

小题3:上下文串联。根据下文的baseball可知我在运动方面有天赋。

小题4:动词辨析。Hit指击中;这里是指我能击中球场中的任何物体。

小题5:上下文串联。我能拥有John做我的老师,我很幸运。

小题6:上下文串联。根据下文可知教练不仅信任我们,还教会我们自己信任自己。

小题7:动词辨析,解析同上。

小题8:动词辨析。根据下文可知我的一个朋友推荐我去做暑期工来挣钱补贴家用。

小题9:上下文串联。这里是指开始存钱买房子。

小题10:短语辨析。这里是指如果我做了暑期工,我就得放弃暑假的训练。

小题11:形容词辨析。根据上下文可知教练对我主语的作法气得发疯。

小题12:上下文串联。这里是指挣钱的时间很长,但是训练的时间可不多。

小题13:动词辨析。这里是指教练在训斥我的时候我的头低着。

小题14:上下文串联。这里是指我意识到自己的错误,想着如何向教练道歉。

小题15:上下文串联。这里是指教练对我很失望。

小题16:名词辨析。每小时3.5美元就是梦想的价格吗?这是教练对我的劝导。

小题17:上下文串联。这里是指教练的一番话把道理讲的非常清楚。

小题18:动词辨析。这里是指现在得到的东西和未来实现的梦想。

小题19:介词辨析。是指在这年里,我被选中代表匹兹堡去打球。

小题20:动词辨析。这里是指给我提供了2万美元的合同。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。