Last night I had the best gift ever. My o
时间:2024-03-13 19:57:03 栏目:学习方法
题目内容:
Last night I had the best gift ever.
My older son was reading a detective novel while my younger son was reading fairy tales. They were each in different rooms, engrossed in their books with no TV, music or anything else distracting (使分心) their attention.
I read a lot during my childhood, curling (蜷缩) up in sofa or lying in bed. Like anyone else, I had lots of other interests, but once I discovered reading, I really enjoyed it. I read everything — books, magazines, newspapers, even the back of food packages if there was nothing else to read at the moment. I must thank my parents for their love of reading. Longing for more information and knowledge, my parents were always reading a lot.
Today’s children are provided with a variety of choices. It is so easy for them to become uninterested in reading and to view it as boring, uncool and unnecessary. There are TVs with astonishing choices of programs; there are MP3 players with thousands of songs at their fingertips; there are the Internet and mobile phones.
I’ve told my sons that reading comes with information, understanding and connection, each of which will help them at every stage in their lives now and forever. So when my sons were reading their books last night, I watched them, noticing them put a bookmark into their books. That’s the most amazing gift that I have ever received.
小题1:The best title for this passage is _____.
A.My Two Sons
B.An Amazing Gift
C.My Favorite, Reading
D.Let’s Read Together小题2:The phrase “engrossed in” in the second paragraph can be replaced by “_____”.
A.connected by
B.separated by
C.devoted to
D.worried about小题3:What does the author think of TVs, MP3 players, the Internet and mobile phones?
A.They are boring, uncool and unnecessary.
B.They are too expensive for a family to afford.
C.They might distract children’s attention.
D.They might enrich children’s lives and make them happy.小题4:According to the passage, the author’s best gift is _____.
A.her sons’ love for reading
B.reading books alone
C.bookmarks from her sons
D.having a happy family
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:C
小题4:A
答案解析:
本文讲述了儿子喜欢读书是送给妈妈最好的礼物。
小题1:主旨大意题。根据文章第一段和最后一段最后一句话,可知答案为B。
小题2:词义猜测题。根据第一段所说的儿子们在没有任何干扰下读书,可见是“埋头于”的意思,所以C项正确。
小题3:细节题。根据文章It is so easy for them to become uninterested in reading and to view it as boring, uncool and unnecessary. There are TVs with astonishing choices of programs; there are MP3 players with thousands of songs at their fingertips; there are the Internet and mobile phones.可知答案为C。
小题4:语篇理解题。根据文章第一、二段可知。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅