> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The Golden Compass is the first movie base

时间:2024-03-13 19:40:20 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The Golden Compass is the first movie base」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/444394.html
题目内容:

The Golden Compass is the first movie based on the Philip Pullman’s bestselling novel, His Dark Materials. It is a work of imagination that tells us about a young girl who travels to the far north to save her best friend. Along the way she meets strange creatures, like witches and so on. Finally , she saves not only her world, but also ours as well.

Lyra is a young girl among scholars in Oxford’s Jordan College. She spends most of her time with her friend Roger, a kitchen boy. Together, they share a life with no worries. However, when Lyra hears a conversation about a very tiny particle(颗粒), she is thrown into a dangerous adventure. This particle is said to unite different worlds, and is feared by many people who want to destroy it. At the same time , children began to disappear without a trace, including Lyra’s good friend, Roger. As Lyra starts this horrible struggle, and begins to search for Roger, she meets strange creatures both big and small, and bad people who are not what they seem to be. Gobblers(饕餮者) that kidnap(绑架)children appear in the most unexpected places. And a magical compass made of gold will answer any question if one is skilled enough to read it. In unbelievable danger, Lyra doesn’t know that she is doomed to win, or to lose, this battle…

With the movie The Lord of the Rings making New Line cinema over a billion dollars, it’s easy to see why they got the rights to Pullman’s His Dark Materials quickly. The books, sold more than nine million copies in the world, have a different idea from the Harry Potter series. Pullman’s imagination may look suitable for children, but it works far better for adults.

小题1:In the film The Golden Compass, Lyra______.

A.is a student in Oxford’s Jordan College

B.is a kitchen boy

C.hears a conversation of Roger’s

D.meets many strange creatures小题2:The film is named The Golden Compass probably because______.

A.the compass is useful enough to help Lyra

B.only skilled people can read the compass

C.the compass which is made of gold can answer any question

D.the compass throughout the whole story is a clue小题3:From the passage we can conclude that______.

A.New Line Cinema won Pullman’s trust through its achievement

B.The Lord of the Rings is also based on one of Pullman’s novels

C.His Dark Materials is similar to the Harry Potter series

D.New Line Cinema made over a billion dollars through the Harry Potter series小题4:Which group of people will like the film The Golden Compass the best according to the passage?

A.Children

B.Junior students

C.Adults

D.only old people

最佳答案:

小题1:D

小题2:D

小题3:A

小题4:C

答案解析:

文章介绍了一部著名的电影以及相关情况。

小题1:D 细节题。根据第一段第3,4行Along the way she meets strange creatures可知D正确。

小题2:D 推理题。根据第2段And a magical compass made of gold will answer any question if one is skilled enough to read it.可知D正确。

小题3:A 细节题。根据文章最后一段1,2行With the movie The Lord of the Rings making New Line cinema over a billion dollars, it’s easy to see why they got the rights to Pullman’s His Dark Materials quickly.

小题4:C 推理题。根据文章最后一句Pullman’s imagination may look suitable for children, but it works far better for adults.可知C正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。