> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Spring is coming, and it is time for those

时间:2024-03-13 19:39:11 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Spring is coming, and it is time for those」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/444379.html
题目内容:

Spring is coming, and it is time for those about to graduate to look for jobs. Competition is tough, so job seekers must carefully consider their personal choices. Whatever we are wearing, our family and friends may accept us, but the workplace may not.

A high school newspaper editor said it is unfair for companies to discourage visible tattoos nose rings, or certain dress styles. It is true you can’t judge a book by its cover, yet people do “cover” themselves in order to convey certain messages. What we wear, including tattoos and nose rings, is an expression of who we are. Just as people convey messages about themselves with their appearances, so do companies. Dress standards exist in the business world for a number of reasons, but the main concern is often about what customers accept.

Others may say how to dress is a matter of personal freedom, but for businesses it is more about whether to make or lose money. Most employers do care about the personal appearances of their employees, because those people represent the companies to their customers.

As a hiring manager I am paid to choose the people who would make the best impression on our customers. There are plenty of well-qualified candidates, so it is not wrong to reject someone who might disappoint my customers. Even though I am open-minded, I can’t expect all our customers are.

There is nobody to blame but yourself if your set of choices does not match that of your preferred employer. No company should have to change to satisfy a candidate simply because he or she is unwilling to respect its standards, as long as its standards are legal.

小题1:What can be inferred from the text?

A.Hiring managers make the best impression on their candidate.

B.Candidates have to wear what companies prefer for an interview.

C.What to wear is a matter of customers’ acceptance to a great extent.

D.Companies sometimes have to change to respect their candidates.小题2:Which of the following is the newspaper editor’s opinion according to Paragraph2?

A.Customers’ choices influence dress standards in companies.

B.Candidates with tattoos or nose rings should be fairly treated.

C.Strange dress styles should not be encouraged in the workplace.

D.People’s appearances carry messages about themselves.小题3:Which of the following would be the best title for the text?

A.Appearances Do Matter

B.Hiring Managers Matter

C.Personal Choices Matter

D.Employees Matter

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

答案解析:

全文可知是指人的外貌很重要。

小题1:C 推理题。根据文章第2段最后2行Dress standards exist in the business world for a number of reasons, but the main concern is often about what customers accept.可知在某种程度上,穿什么关乎到顾客是否接受。故C正确。

小题2:B 细节题。根据第2段it is unfair for companies to discourage visible tattoos nose rings, or certain dress styles.可知B正确。

小题3:A 主旨大意题。通读全文可知是指人的外貌很重要。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。