> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

People often said Thomas Edison was the gr

时间:2024-03-13 19:29:39 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「People often said Thomas Edison was the gr」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/444247.html
题目内容:

People often said Thomas Edison was the greatest genius of his age. There are only a few men in all of history, who have changed the lives of other men as much as the inventor of the first useful electric light. But Edison could never be pleased only because someone said he was a genius. "There is no such thing as genius," Edison said. He thought what people called genius was mostly hard work.

But Edison was a dreamer as well as a worker. From his earliest days as a child he wondered about the secrets of nature. He tried to understand them, and then he tried to learn what he could usefully do with them.

Edison enjoyed thinking. He knew that most people would do almost anything instead of the difficult work of thinking, especially if they do not think very often. But he knew, too, that thinking could give men enjoyment and pleasure.

Edison could not understand how anyone could not be interested in life. As he loved to think, he also loved to work. On the day he became 75 years old, someone asked him what idea he had about life. “Work,” he answered, “Discovering the secrets of nature and using them to make men happier.” He said he had enough inventions in his mind to give him another 100 years of work.

小题1:According to Thomas Edison, what's genius?

A.Hard thinking.

B.Useful inventions

C.Useful dreams.

D.Hard work.小题2:After exploring the secrets of nature, Edison always tried to______.

A.make them useful in life

B.carry out a new experiment

C.write down what he had learnt

D.share them with others小题3:Edison could not understand______.

A.how anybody enjoyed life

B.how anybody loved working

C.why anybody loved thinking

D.why anybody was tired of life小题4:The underlined sentence in the last paragraph means that______.

A.Edison was able to live another 100 years

B.life was too short for Edison to work for human beings

C.Edison was born to be a great inventor

D.Edison was ready to make his l00th invention

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:D

小题4:B

答案解析:

本文讲述了爱迪生眼中的天才是什么?以及爱迪生是如何成为人们眼中的天下的。

小题1:细节题。根据He thought what people called genius was mostly hard work.可知,答案为D。

小题2:细节题。根据…俺的他很和同日而道头learn what he could usefully do with them以及文章倒数第二句话,可知答案为A.

小题3:细节题。根据文章第四段第一句话可知,他不能理解为什么任何热播对生活不感兴趣,故答案选D。

小题4:理解句意。本句话的意思是,在他的脑子里有足够的发明足以够他再活100年。说明他觉得生命太短暂了以至于不能为人类做出更多的贡献。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。