When I was eight, I saw a movie about an i
时间:2024-03-13 19:13:39 栏目:学习方法
题目内容:
When I was eight, I saw a movie about an island that had an erupting volcano and jungles filled with wild animals. The island was ruled by a beautiful woman called Tondalaya, the Fire Goddess of the Volcano. It was a low budget movie, but to me, it represented the perfect life. But through the years, Tondalaya was forgotten.
The week I turned 50, my marriage came to a sudden end. My house, furniture and everything I’d owned was sold to pay debts that I didn’t even know existed. In a week I had lost my husband, my home and my parents who had refused to accept a divorce in the family. I’d lost everything except my four teenage children. I used every penny I had to buy five plane tickets from Missouri to Hawaii. Everyone said I was crazy to think I could just run off to an island and survive. I was afraid they were right.
I worked 18 hours a day and lost 30 pounds because I lived on one meal a day. One night as I walked alone on the beach, I saw the red orange lava(火山岩)pouring out of Kilauea Volcano in the distance. It was time to live my imagination!
The next day, I quit my job, bought some art supplies and began doing what I loved. I hadn't painted a picture in 15 years. I wondered if I could still paint. My hands trembled the first time I picked up a brush. But before an hour had passed, I was lost in the colors spreading across the canvas(画布)in front of me. And as soon as I started believing in myself, other people started believing in me, too. The first painting sold for $ 1500.
The past six years have been filled with adventures. My children and I have gone swimming with dolphins, watched whales and hiked around the crater rim(火山口边缘)of the volcano. We wake up every morning with the ocean in front of us and the volcano behind us. The dream I had more than 40 years ago is now reality. I’m living freely and happily ever after.
小题1:Why did the writer go to Hawaii?
A.To free herself from trouble.
B.To make a living.
C.To spend her holiday.
D.To realize her childhood dream.小题2:Which of the following is the writer’s dream?
A.Become a successful painter.
B.Live in nature with animals.
C.Get close to wildlife.
D.Live a free and happy life.小题3:We can infer from the passage that __________.
A.the writer wasn’t sure whether she could survive in Hawaii at first
B.the writer’s parents encouraged her to divorce
C.the writer’s husband took away most of her money
D.the writer had never done painting before
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:A
答案解析:
文章介绍自己在家庭事业走向低谷时,作者夏威夷火山边山找回了自己大的梦想,实现了自己想要的生活。
小题1:细节题根据文章第二段可知,作者婚姻走向死亡,所有的一切卖掉还债,为了生计,被迫去夏威夷。
小题2:细节题 根据文章最后,可知作者过上了自由自在的生活,实现了自己40多年的梦想。
小题3:推理题 根据Everyone said I was crazy to think I could just run off to an island and survive. I was afraid they were right. 可知,作者害怕别人的说法正确,表明作者怀疑自己能否在夏威夷生存下去。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅