Dou Kou, a Chinese boy, is called “the you
时间:2024-03-13 18:56:49 栏目:学习方法
题目内容:
Dou Kou, a Chinese boy, is called “the youngest writer in the world”. He has written three books till now. Dou Kou was born in Jiangsu in 1994. When he was 7 months old, his parents started working in over 30 different cities, such as Xi’an and Shenzhen. This kind of life gave him things to think and write about. When he was 9 months old, he could speak and at the age of one, he could say five to six hundred words. At three, he could look up words in the dictionary. At four, his father taught him how to learn by himself. His parents like reading very much. So does he. At the age of 5, he began writing fairy tales. At the age of 6, he wrote a novel about his life in different cities with his parents. His fairy tales are all from his life. One day, he found many mice in the house. They only ate their food but also hurt his mother’s hand. So he thought, “If we give mice the stomach of cows, they will eat grass and they will be helpful to people.” This was his first fairy tales Change Stomach for Mice. Now he studies well in a middle school. He has written his third book, the novel called Eyes of Children. He says, “I am not different from other children. I just wrote several books.
小题1:How many books has Dou Kou written?
A.Three.
B.Four.
C.Five
D.Six小题2:Thanks to his _____, Dou Kou could write his books.
A.mother
B.father
C.school life
D.life in different cities小题3:Dou Kou began to use a dictionary _____.
A.when he wrote fairy tales
B.before his father taught him how to learn something
C.after he went to school
D.after his mother taught him how to learn something小题4:The underlined(划线的) sentences show us that Dou Kou _____.
A.is different from other children
B.doesn’t tell the truth.
C.is the same as other children
D.likes his books小题5:Which is the best title?
A.Three Books by a child
B.How to Write a Fairy Tales
C.How Clever the Boy is
D.Dou Kou, the Youngest Writer
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:B
小题4:C
小题5:D
答案解析:
文章主要讲述的正是最年轻的作家Dou Kou,以及他的一些基本情况。
小题1:细节题。根据文章第2行He has written three books till now.
小题2:推理题。根据文章4,5行. This kind of life gave him things to think and write about.可知这种生活是创造的灵感。故D正确。
小题3:细节题。根据文章7,8行At three, he could look up words in the dictionary. At four, his father taught him how to learn by himself.
小题4:猜测词义题。根据最后一句I just wrote several books可知他认为自己只是写了几本书,没有什么特殊之处。说明他认为自己和别人一样。
小题5:主旨大意题。文章主要讲述的正是最年轻的作家Dou Kou,以及他的一些基本情况。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅