> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

As you grow older, you’ll be faced with so

时间:2024-03-13 18:32:11 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「As you grow older, you’ll be faced with so」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/443483.html
题目内容:

As you grow older, you’ll be faced with some challenging decisions—like whether to cut class or try cigarettes. Making decisions on your own is hard enough, but when other people get involved and try to pressure you one way or another it can be even harder. People who are your age, like your classmates, are called peers. When they try to influence how you act, to get you to do something, it’s called peer pressure.

Peers can have a positive influence on each other. Maybe another student in your science class taught you an easy way to remember the planets in the solar system. Maybe you got others excited about your new favorite book, and now everyone’s reading it. These are examples of how peers positively influence each other.

Sometimes peers influence each other in negative ways. For example, a few kids in school might try to get you to cut class with them; your soccer friend might try to convince you to be mean to another player and never pass him the ball.

It is tough to be the only one who says “no” to peer pressure, but you can do it. Paying attention to your own feelings and beliefs about what is right and wrong can help you know the right thing to do.

You’ve probably had a parent or teacher advising you to “choose your friends wisely.” Peer pressure is a big reason why they say this. If you choose friends who don’t cut class, smoke cigarettes, or lie to their parents, then you probably won’t do these things either, even if other kids do.

If you continue to face peer pressure and you’re finding it difficult to handle, talk to someone you trust. Don’t feel guilty if you’ve made a mistake or two.

小题1:For whom is the passage most probably written?

A.Students.

B.Parents.

C.Teachers.

D.Doctors.小题2:In the last three paragraphs, the author mainly_____.

A.explains why friendship is so important

B.gives advice on how to deal with peer pressure

C.discusses how peers influence us

D.shows how to make more good friends小题3:Which of following may help handle peer pressure?

A.Spending more time with classmates.

B.Taking up more relaxing hobbies.

C.Choosing friends with no bad habits.

D.Helping others who are in trouble.小题4:What is the topic of the passage?

A.Friendship.

B.Making decisions

C.Self-confidence

D.Peer pressure

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:C

小题4:D

答案解析:

文章的主题就是同龄人的压力。

小题1:推理题。根据文章第一句As you grow older,可知文章是写给年轻人的。

小题2:段落大意题。文章最后一段内容是关于如何处理压力的建议的。故B正确。

小题3:推理题。根据文章倒数第2段可知要选择一些没有不良习惯的朋友。

小题4:主旨大意题。文章的主题就是同龄人的压力。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。