In the more and more competitive service i
时间:2024-03-13 18:26:33 栏目:学习方法
题目内容:
In the more and more competitive service industry, it is no longer enough to promise customer satisfaction. Today, customer “delight” is what companies are trying to achieve in order to keep and increase market share.
It is accepted in the marketing industry, and confirmed by a number of researches, that customers receiving good service will promote business by telling up to 12 other people; those treated badly will tell their tales of woe to up to 20 people. Interestingly, 80 percent of people who feel their complaints are handled fairly will stay loyal.
New challenges for customer care have come when people can obtain goods and services through telephone call centers and the Internet. For example, many companies now have to invest(投资)a lot of money in information technology and staff training in order to cope with the “phone rage”—caused by delays in answering calls, being cut off in mid-conversation or let waiting for long periods.
“Many people do not like talking to machines,” says Dr. Storey, Senior Lecturer in Marketing at City University Business School. “Banks, for example, encourage staff at call centers to use customer data to establish instant and good relationship with them. The aim is to make the customer feel they know you and that you can trust them —the sort of comfortable feelings people have during face-to-face chats with their local branch manager.”
Recommended ways of creating customer delight include: under-promising and over-delivering (saying that a repair will be carried out within five hours, but getting it done within two); replacing a faulty product immediately; throwing in a gift voucher(购物礼券)as an unexpected “thank you” to regular customers; and always returning calls, even when they are complaints.
Aiming for customer delight is all very well, but if services do not reach the high level promised, disappointment or worse will be the result. This can be eased by offering an apology and an explanation of why the service did not meet usual standards with empathy (for example, “I know how you must feel”), and possible solutions (replacement, compensation or whatever fairness suggests best meets the case).
Airlines face some of the toughest challenges over customer care. Fierce competition has convinced them that delighting passengers in an important marketing tool, while there is great potential for customer anger over delays caused by weather, unclaimed luggage and technical problems.
For British Airways staff, a winning telephone style is considered vital in handling the large volume of calls about booking and flight times. They are trained to answer quickly, with their name, job title and a “we are here to help” attitude. The company has invested heavily in information technology to make sure that information is available instantly on screen.
British Airways also says its customer care policies are applied within the company and staff are taught to regard each other as customers requiring the highest standards of service.
Customer care is obviously here to stay and it would be a foolish company that used slogans such as “we do as we please.” On the other hand, the more customers are promised, the greater the risk of disappointment.
小题1:We can learn from Paragraph 2 that__________.
A.complaining customers are hard to satisfy
B.unsatisfied customers receive better service
C.satisfied customers catch more attention
D.well-treated customers promote business小题2:The writer mentions “phone rage” (Paragraph 3)to show that__________.
A.customers often use phones to express their anger
B.people still prefer to buy goods online
C.customer care becomes more demanding
D.customers rely on their phones to obtain services小题3:What does the writer recommend to create customer delight?
A.Calling customers regularly
B.Giving a “thank you” note
C.Delivering a quicker service
D.Promising more gifts小题4:If a manager should show his empathy (Paragraph 6), what would he probably say?
A.“I know how upset you must be.”
B.“I appreciate your understanding.”
C.“I’m sorry for the delay.”
D.“I know it’s our fault.”小题5:Customer delight is important for airlines because__________.
A.their telephone style remains unchanged
B.they are more likely to meet with complaints
C.the services cost them a lot of money
D.the policies can be applied to their staff小题6:Which of the following is conveyed in this article?
A.Face-to-face service creates comfortable feelings among customers
B.Companies that promise more will naturally attract more customers
C.A company should promise less but do more in a competitive market
D.Customer delight is more important for airlines than for banks
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:C
小题4:A
小题5:B
小题6:C
答案解析:
现在的公司要想取得成功必须要付出更大的努力来得到顾客的承认。
小题1:推理题。根据第2段最后3行内容可知那些受到善待的顾客会向别人推荐商店,这样商店的生意就会提升了。
小题2:推理题。根据原文“phone rage”后的caused by delays in answering calls, being cut off in mid-conversation or let waiting for long periods.可知现在的顾客变得挑剔了。对商家的服务提出了更高的要求了。
小题3:推理题。根据第五段第一行Recommended ways of creating customer delight include: under-promising and over-delivering可知快速的投递服务也能让顾客满意。
小题4:推理题。根据empathy移情作用(for example, “I know how you must feel”) 可知A蛾说法符合要求。
小题5:推理题。根据文章倒数第四段内容可知航空公司的竞争是最强的,所以他们遇见的抱怨的可能性也是最大的。
小题6:推理题。通读全文可知现在的公司面临的竞争很激烈,所以各公司应该做的更多。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅