> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I once did a year of voluntary service in

时间:2024-03-13 18:22:37 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I once did a year of voluntary service in」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/443351.html
题目内容:

I once did a year of voluntary service in a residential home for people with learning disabilities. It was set in an English village deep in the countryside, quite different from my home in Sweden. One of my fellow volunteers, a girl from Tanzania, seemed a little unhappy, so I asked what the problem was. She told me she had a friend back home who had financial difficulties and maybe it was impossible for her to complete her university courses.

So this friend of mine had sent all her money to Tanzania to support her friend! This meant that she didn't have much food to eat and no money to go anywhere outside the village.

I was so touched and I felt I had to do something. So, during my next trip to one of the nearby towns I walked into a shop. I didn’t have much money left myself but I thought I'd buy her an extra box of chocolate we both liked and some rice. I started talking to the woman(also a volunteer)working in the shop and eventually told her about my friend.

The woman looked at me, amazed. “Does she eat pasta?” she asked. “Yes,” I replied. She immediately started loading a bag with pasta, cookies, and other things until the bag was full. “Give her this for me. It’s my treat!’’ I couldn’t believe it but accepted with happiness. As I left the shop to go home with my unexpected bag of food, I asked the woman her name. “Just Gloria,” she said.

Imagine my friend’s face when I arranged the gifts on my kitchen table and fetched her from her room to see! I had never seen her so happy! A few weeks later she found Gloria in the shop and thanked her in person.

These two extraordinary women really showed me what true kindness and compassion(同情)are, and the impression will stay with me for the rest of my life!

小题1:The underlined word “it” in Paragraph 1 probably refers to.

A.the shop

B.the writer's home

C.the residential home

D.a year of voluntary service小题2:Why did the girl from Tanzania seem a little unhappy?

A.Because she had to stop her voluntary work.

B.Because she had no money to buy food or other things.

C.Because she had spent all her money on food and clothes.

D.Because her friend in Tanzania maybe had to quit school for lack of money.小题3:Why did the writer help the girl from Tanzania?

A.Because the writer was a volunteer.

B.Because they lived in the same room.

C.Because the writer was moved by her kind act.

D.Because the writer didn’t wish she went hungry.小题4:From the text, we know that.

A.the writer was from England

B.the writer was a university student from Tanzania

C.Gloria was from Sweden and was very kind to the writer

D.the writer volunteered to help people with learning disabilities

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:C

小题4:D

答案解析:

在这个世界上,善良的人总是大多数的。

小题1:考查代词。根据这句话I once did a year of voluntary service in a residential home for people with learning disabilities. It was set in an English village deep可知it指代上文的residential home。这个residential home坐落于英国乡下深处。

小题2:细节题。根据第一段的She told me she had a friend back home who had financial difficulties and it was impossible for her to complete her university courses. 可知D符合要求。

小题3:细节题。根据第三段第一行I was so touched and I felt I had to do something.可知C正确。

小题4:细节题。根据文章第一段第一行I once did a year of voluntary service in a residential home for people with learning disabilities.

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。