> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Jesse Owens is recognized as a hero not ju

时间:2024-03-13 17:37:07 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Jesse Owens is recognized as a hero not ju」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/442734.html
题目内容:

Jesse Owens is recognized as a hero not just because he is fast. Some people might say that they know him for just that reason. However, there are lots of fast people who are not known. Jesse Owens is known because Chancellor Adolf Hitler did not shake the hand of Jesse Owens or even recognize his feat of winning four gold medals, because Owens was an African American.

Jesse Owens owed much of his success to his coach Charles Riley, who probably was the most important one making him have the career that he did. Owens came from a background that required him to work after school in a shoe shop. He couldn’t attend the regularly scheduled track practices organized by his school. However, Charles Riley saw the boy had both a passion(热情) and a talent for running, and so arranged for him to be able to practice before school instead.

Jesse Owens achieved this success despite(尽管) his racial background, which at the time was a huge limitation to him. He could only eat in certain restaurants and sleep in certain hotels, as could all African Americans of the time. He was also never offered a scholarship for school despite setting records for NCAA(美国全国大学生体育协会) championships.

The Berlin Olympics in 1936 is where his star rose as high as it would ever be able to. These Olympics were during the height of Hitler’s rule. It took courage to race in front of Hitler and many other racist(种族主义者). It took time, determination, and perseverance(坚持不懈) to race like him. He won four gold medals at those Olympics. It would take almost fifty years for someone else to walk away from the Olympics with four gold medals. He passed away at the age of 66 from lung cancer.

小题1:The underlined word “feat” in Paragraph 1 is closest in meaning to “ .”

A.chance

B.happiness

C.success

D.hope小题2: We know from paragraph 2 that Jesse Owens .

A.did not need to work after school

B.took part in the regular track practices

C.did not get along well with his coach

D.was arranged to practice before school小题3:Jesse Owens was well-known around the world mainly because he .

A.sets records for NCAA championships

B.was brave enough to race in front of Adolf Hitler

C.didn’t want to shake hands with Hitler

D.is recognized as a hero of the white Americans小题4:According to the passage, which of the following about Jesse Owens is true?

A.Hitler recognized his feat of winning four gold medals.

B.He was offered a scholarship for setting records for NCAA championships.

C.He could only eat in certain restaurants like many other African Americans.

D.It took him almost fifty years to walk away from the Olympics with four gold medals.小题5:What is the best title for the passage?

A.Sport hero ---- Jesse Owens

B.The Berlin Olympics in 1936

C.Charles Riley ---- Jesse Owens’ s coach

D.Jesse Owens’s childhood

最佳答案:

小题1:C

小题1:D

小题1:B

小题1:C

小题1:A

答案解析:

小题1:词义理解推断题,根据文中语句“ Jesse Owens is known because Chancellor Adolf Hitler did not shake the hand of Jesse Owens or even recognize his feat of winning four gold medals, because Owens was an African American.”理解可知。

小题1:细节理解题,根据文中语句“However, Charles Riley saw the boy had both a passion(热情) and a talent for running, and so arranged for him to be able to practice before school instead.”理解可知。

小题1:细节理解题,根据文中语句“It took courage to race in front of Hitler and many other racist(种族主义者). It took time, determination, and perseverance(坚持不懈) to race like him.”理解可知。

小题1:细节理解题,根据文中语句“. He could only eat in certain restaurants and sleep in certain hotels, as could all African Americans of the time”理解可知。

小题1:标题理解归纳题,根据文中语句理解可知。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。