> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

In 2003, Bethany Hamilton,13, lost her lef

时间:2024-03-13 17:19:53 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「In 2003, Bethany Hamilton,13, lost her lef」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/442491.html
题目内容:

In 2003, Bethany Hamilton,13, lost her left arm to a shark attack while surfing off Kauai, Hawaii. A new film ,Soul Surfer, is based on the story of how she overcame that to achieve her dream of becoming a professional athlete.

Growing up on the “garden isle” of Kauai, Hamilton spent every minute she could riding the waves. She was on the verge of (即将) becoming a top competitor in professional surfing. But while she was practicing at an isolated cove (小湾),a four-meter-long tiger shark ripped off her left arm. Though her life was saved, nobody could imagine she would ever get back on a surfboard again.

In a true test of her faith and by tremendous will power, Bethany did get back up on a surfboard only a month after the attack. Six months later, she was competing again. Bethany Hamilton won her first amateur surfing championship just two years after she lost her arm. She also established the “Friends of Bethany,” a non---profit foundation dedicated to supporting sharks attack victims.

It’s a story told in her autobiography, which is the basis for the film that stars teenager Anna Sophia Robb. “I knew Bethany’s story, of course, but I thought ‘What an incredible role’ ,”explains Robb. “I was so fascinated by all of the challenges. What would it be like to have your arm taken and what would go through your head and how would your faith be challenged?”

The filmmakers used special effects to digitally remove Robb’ s arm .However ,no tricks were necessary for the surfing scenes because Hamilton herself did the breathtaking wave riding.

Now 21, Hamilton says she hopes audiences find inspiration in the description of the sport she loves.

“Not a lot of people know that much about surfing, so I hope they’re educated about it,” Hamilton says. “And most of all if people are going through a hard time, they could be encouraged and find inspiration to push through those hard times and see that, in my case ,so much good has come out of it.”

小题1:According to the passage, which of the following is NOT true?.

A.Hamilton was severely injured when surfing.

B.Nobody thought Hamilton could overcome the troubles.

C.Rob did the breathtaking wave riding in the film Soul Surfer.

D.Hamilton established the “Friends of Bethany” to help shark attack victims.小题2:Which of the following can best take the place of the underlined word “tremendous” in the third paragraph?

A.Free.

B.Easy

C.Smart.

D.Strong.小题3:What can we learn from Anna Sophia Robb’s words?

A.She was absorbed in the story.

B.she wasn’t sure she could play the role well.

C.She wants to challenge her faith.

D.She doesn’t believe Bethany’s story.小题4:How does Hamilton hope people will be affected by her story?

A.she hopes more people will take up surfing.

B.she hopes people will be inspired and encouraged

C.She hopes more people will keep off the sharks.

D.She hopes people will donate something to her charity.小题5:What can we learn from the passage?

A.A lot of people are fond of surfing.

B.Good things will happen to the disabled in the end.

C.Faith and will power will help people go through hard times.

D.People can always overcome every difficulty in life.

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:A

小题4:B

小题5:C

答案解析:

年仅13岁的宝芬妮.汉弥顿在夏威夷考艾岛冲浪时,不幸被鲨鱼袭击,失去左臂。之后她克服身体上的残缺,实现了成为一名职业运动员的梦想,她的故事最近被拍成了电影。

小题1:细节理解题。结合The filmmakers used special effects to digitally remove Robb’ s arm .However ,no tricks were necessary for the surfing scenes because Hamilton herself did the breathtaking wave riding(电影中运用特技将罗伯的胳膊给“隐身”起来,但是在冲浪场景中,特技就变得多余了。因为这些冲浪的场景都是由汉米尔顿亲自上阵的)可知C项错误。

小题2:词义理解题。will power意志力。结合文章可知,Bethany是个意志坚强的人,所以划线的词应是strong的含义。

小题3:推理判断题。结合文章内容“(“I knew Bethany’s story, of course, but I thought ‘What an incredible role’ ,”explains Robb. “I was so fascinated by all of the challenges. What would it be like to have your arm taken and what would go through your head and how would your faith be challenged?”)我知道她的故事,接下这个角色也是对我的挑战。但是我真的被这些挑战给怔住了,如果真的失去了手臂,我们的信念还能那般坚定么?可知Rob被Bethany的经历吸引和感动了。

小题4:细节理解题。结合最后一段Hamilton 的话“大多数人遭遇了这一切都会经历很艰难的时期,但是我们一定能渡过一切难关,就像我们家的例子一样,一切都会好起来的”可知B正确。

小题5:推理判断题。结合Hamilton的经历:在夏威夷考艾岛冲浪时,不幸被鲨鱼袭击,失去左臂。之后她克服身体上的残缺,实现了成为一名职业运动员的梦想,我们可知:信念和坚强的意志激励我们能渡过一切难关。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。