> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Jean is a bright young woman who comes fro

时间:2024-03-13 16:03:15 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Jean is a bright young woman who comes fro」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/441411.html
题目内容:

Jean is a bright young woman who comes from a rich and famous family. She goes to a good university and has everything that money can buy. Well, almost everything. The problem is that Jean’s family are so busy that they can hardly find time to be with her. In fact, Jean is quite lonely. So Jean spends a lot of time on her QQ. She likes being anonymous, talking to people who do not know about her famous family and her rich life. She uses the name Linda on QQ and has made a lot of friends who she keeps in touch with quite often.

Last year Jean made a very special friend on QQ. His name was David and lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had a common interest in rock music and modern dance. So it always took them hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot their time. Of course, they wanted to know more about each other. David sent a picture of himself: He was a tall , good looking young man with big , happy smile. As time went by, they became good friends and often sent cards and small things to each other.

When Jean’s father told her that he was going on a business trip to San Francisco, she asked him to let her go with him so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest DVD of their favorite rock singer. But when she knocked on David’s door in San Francisco, she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!

小题1: Jean spends a lot of her time on QQ because she is _________.

A.rich

B.young

C.lonely

D.a bad student小题2: Jean thought “David” was special because he _________.

A.made her quite happy on QQ

B.was from San Francisco

C.was tall and good-looking

D.was rich小题3: What’s the main idea of the passage?

A.Don’t believe those you get to know on QQ so easily

B.People don’t use their real names on QQ so often

C.Don’t go to meet those you get to know on QQ

D.Don’t spend much time on QQ

最佳答案:

CAA

答案解析:

小题1:细节题:从第一段的句子:In fact, Jean is quite lonely. So Jean spends a lot of time on her QQ.可知是因为孤独,她喜欢上QQ.选C

小题1:推理题:从文章第二段的句子:So it always took them hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot their time.说明是A项正确.

小题1:主旨题:从David的照片和本人的反差可知文章是让我们不要轻易相信QQ上认识的人.选A.

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。