Of all the areas of learning the most impo
时间:2024-03-13 15:34:09 栏目:学习方法题目内容:
Of all the areas of learning the most important is the development of attitudes. Emotional reactions as well as logical thought processes affect the behavior of most people. “The burnt child fears the fire” is one example. Another is the rise of despots(独裁者) like Hitler. Both these examples also point out the fact that attitudes come from experiences. In the one case the experience was direct and impressive; in the other it was indirect and cumulative(累积的). The Nazis got certain ideas largely by the speeches they heard and the books they read.
The classroom teacher in the elementary school is in a key position to influence(影响) attitudes. This is true partly because children obtain attitudes from those adults who they respect.
Another reason is that pupils are often curious about a subject in school that has only been touched upon at home or has possibly never occurred to them before. To a child who has previously got little knowledge of Mexico, his teacher’s method of dealing with such a unit will greatly affect his attitude toward Mexicans.
However, when children go to school with undesirable attitudes, it is unwise for the teacher to change their feelings by praising or scolding them. She can achieve the proper effect by helping them obtain good experiences.
For example, first-grade pupils afraid of policemen will probably change their attitudes after a classroom
小题1:. The passage mainly tells us _____.
A.attitudes affect our actions
B.teachers play an important role in develop
C.attitudes can be changed by some classroom experiences
D.teachers gradually affect pupils’ attitudes by their attitudes小题2:. In the first paragraph the writer gives us two examples to _____.
A.show that attitudes come from experiences
B.compare with each other
C.show all experiences are direct and impressive
D.tell experiences from attitudes小题3:.When children in school have unpleasant attitudes, teachers should _____.
A.change their feelings by scolding them
B.think highly of their good attitudes
C.help them by giving them good experiences
D.take no notice of their feelings小题4:.The passage specially states in the last paragraph that _____.
A.direct experiences are more valuable than indirect ones
B.what a child learns in school has already been introduced at home
C.teachers can sometimes have a bad influence on children
D.teachers should always cover up their own attitudes
最佳答案:
小题1:.B
小题1:.A
小题1:.C
小题1:.C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅