A Battery’s Worst Nightmare(噩梦)Portable el
时间:2024-03-13 15:32:47 栏目:学习方法题目内容:
A Battery’s Worst Nightmare(噩梦)
Portable electronics that can be carried about easily are only as good as their batteries and, let’s face it, batteries aren’t very good, especially when compared with, say, petrol, which packs 100 times a battery’s energy into an equal space. That’s why a large group of mechanical engineers (centered at the Massachusetts Institute of Technology, but with partners at other universities and companies) are hard at work in an effort to replace batteries with a tiny engine that runs on fuel. Imagine a battery-free life!When the fuel runs out in your laptop or mobile phone, you just fill
The engine, about the size of a ten-cent coin, starts with a combustion chamber (燃烧室) that burns hydrogen (氢). Its tiny parts are etched onto silicon wafers (硅片) in the same manner that computer parts are imprinted onto integrated circuits (集成电路). The first engine is made up of five wafers. And since these wafers could be produced in much the same way as computer chips, they could probably be produced quite cheaply.
But the devil in all this nice detail is efficiency(效率). Tiny engine parts don’t always behave like their scaled-up parts of the first engine. Something between the parts can slow down th
The scientists’ goal is to create an engine that
小题1:.
. According to the passage, the title suggests that ________.
A.batteries should be greatly improved
B.petrol will be used instead of batteries
C.the time of batteries will be gone forever
D.pollution caused by batteries must be prevented小题2:.
What’s the meaning of the underlined word “devil” (In Paragraph 3)?
A.Problem.
B.Advantage.
C.Invention.
D.Technique.小题3:.
What can we infer from the passage?
A.The new invention doesn’t need any fuel.
B.The new engine has been produced in quantity.
C.The new invention is much cheaper than the battery.
D.The new engine needs to be improved before it’s on sale.小题4:.
. What is the main purpose of this passage?
A.To introduce a new invention to readers.
B.To persuade readers not to use batteries.
C.To show us how the new invention works.
D.To declare when the engine will be on sale.
最佳答案:
小题1:.C
小题1:.A
小题1:.D
小题1:.A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅