Bill Javis took over our village news-agen
时间:2024-03-13 15:15:18 栏目:学习方法题目内容:
Bill Javis took over our village news-agency at a time of life when most of us only want to relax. He just thought he would like something but not too much to do, and the news-agency was ready-made. The business produced little enough for him, but Bill was a man who only wanted the simplicity (简单)and order (秩序) and regularity (规律) of the job. He had been a long-serving sailor, and all his life had done everything by the clock.
Every day he opened his shop at six a.m. to catch the early trade (买卖); the papers arrived on his door-step before that. Many of Bill’s customers were city workers, and the shop was convenient for the station(邮局). Business was tailing off by 10 o’clock, so at eleven sharp Bill closed for lunch. It was hard luck on anybody who wanted a paper or magazine in the afternoon, for most likely Bill would be down on the river bank, fishing, and his nearest competitor was five kilometers away. Sometime in the afternoon, the evening paper landed on the doormat, and at 4 o’clock Bill reopened. The evening rush lasted till seven, and it was worthwhile.
He lived in a flat above the shop, alone. Except in the very bad weather, you always knew where to find him in the afternoon, as I have said. Once, on a sunny afternoon, I walked home along the river bank from a shopping trip to the village. By my watch it was three minutes past four, so I was astonished to see Bill sitting there on his little chair with a line in the water. He had had no luck, I could see, but he was making no effort to move.
“What’s wrong, Bill?” I called out from the path.
For answer, he put a hand in his jacket and took out a big, golden object. For a moment I had no ide
小题1:Bill opened the shop so early in the day because _______.
A.he liked to do as much as possible before he went to work
B.the shop had to be open when the morning papers came
C.he was never sure of
D.it was then that he did a lot of business小题2:You might say “hard luck” to someone who _______.
A.has just heard some very good news
B.is less fortunate than he or she ought to be
C.puts great effort into whatever he or she tries
D.fails through his or her own fault entirely小题3:On that sunny afternoon, the writer was surprised when he saw Bill because _______.
A.he thought it was late for Bill to be still fishing
B.he thought Bill was ill, since he was not moving at all
C.Bill had not caught anything, and that seemed strange
D.Bill stayed in his flat小题4:From the information given in the passage, who or what do you think was wrong?
A.The bell was; it must have gone off at the wrong time.
B.Bill was; he had dropped off to sleep.
C.The writer’s watch was fast.
D.Bill’s clock was wrong; it was very old.
最佳答案:
小题1:. D
小题1:.B
小题1:.A
小题1:.C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅