> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When I was struggling with cancer a few ye

时间:2024-03-13 15:05:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When I was struggling with cancer a few ye」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/440638.html
题目内容:

When I was struggling with cancer a few years ago, my wife and I formed our own "couple caution circle". Anytime a doctor came with news of my progress, my wife would give me a big hug. The reports were seldom good during the early stages of my illness, and one day a doctor brought particularly frightening news. Staring at my reports, he said in a low voice, “It doesn't look like you're going to make it.”

Before I could ask him a question, my wife stood up, handed me my clothes, adjusted the tubes fastened to my body and said, “Let’s get out of here. This man is a risk to your health.” As she helped me struggle to the door, the doctor came near us. “Stay back,” demanded my wife. “Stay away from us.”

As we walked together down the hall, the doctor attempted to catch up with us “Keep going,” said my wife, pushing the intravenous(静脉注射的)stand. “We’re going to talk to someone who really knows what is going on. Then she held up her hand to the doctor. “Don't come any closer to us.”

The two of us moved as one. We escaped to the safety and hope of a doctor who did not confuse diagnosis with conclusion. I could never have made that walk toward wellness alone.

小题1:.

From the passage we know__________.

A.hearing that her husband was not going to make it, the wife went out of her mind

B.the wife's decision in crisis contributed to the husband’s wellness

C.the husband was diagnosed with cancer by mistake

D.the husband became weaker and weaker as a result of the treatment conducted by the doctor小题2:.

What's the author's feeling when writing the passage?

A.Angry.

B.Thankful.

C.Excited.

D.Sad.小题3:.

What can be inferred from the passage?

A.The wife was a woman hard to get along with.

B.The doctor was a dangerous man.

C.The wife loved her husband very much.

D.The husband was a man who believed everything would be OK.小题4:.

What would be the best title for the passage?

A.A Happy Couple in Crisis

B.Struggle with Cancer

C.In Crisis, Become As One

D.Don't Believe the Doctor

最佳答案:

小题1:. A

小题1:.B

小题1:.C

小题1:.C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。