“Mum, what does it mean when someone tells
时间:2024-03-13 13:05:40 栏目:学习方法题目内容:
“Mum, what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼)in the closet(衣橱)?” Jessica asked. “A skeleton in the closet?” her mother paused thoughtfully. “Well, it’s something that you would rather not have anyone else know about. For example, if in the past, someone in Dad’s family had been arrested for stealing a horse, it would be ‘a skeleton in his family’s closet. He really wouldn’t want any neighbor to know about it.”
“Why pick on my family?” Jessica’s father said with anger. “Your family history isn’t so good, you know. Wasn’t your great-great-grandfather a prisoner who was transported to Australia for his crimes?” “Yes, but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners.” “Gosh, sorry I asked. I think I understand now,” Jessica cut in before things grew worse.
After dinner, the house was very quiet. Jessica’s parent
“What happened? Where am I?” she asked. “You just destroyed the school’s skeleton, Mum,” explained Jessica. “I brought it home to help me with my health project. I meant to tell you, but it seemed that as soon as I mentioned skeletons and closets, it caused a problem between you and Dad.” Jessica looked in amazement as her parents began to laugh madly. “They’re both crazy,” she thought.
小题1:
According to Jessica’s mother, “a skeleton in the closet” means ______.
A. a family honor
B. a family secret
C. a family story
D. a family treasure小题2:
What can we learn about some Australians’ ancestors from Paragraph 2?
A. They were brought to Australia as prisoners.
B. They were the earliest people living in Australia.
C. They were involved in some crimes in Australia.
D. They were not regarded as criminals in their days.小题3:
Why did Jessica bring a skeleton home?
A. She was curious about it.
B. She planned to keep it for fun.
C. She needed it for her school task.
D. She intended to scare her parents.小题4:
. Jessica’s parents laughed madly at the end of the story probably because ______.
A. they were crazy
B. they were over excited
C. they realized their misunderstanding
D. they both thought they had won the quarrel
最佳答案:
小题1:B
小题1:A
小题1:C
小题1:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅