> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I met the old man at a cafe. “Did you hear

时间:2024-03-13 12:42:14 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I met the old man at a cafe. “Did you hear」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/438651.html
题目内容:

I met the old man at a cafe. “Did you hear the radio news yesterday?” he asked me. “No,” I replied. “Anything exciting?”“Exciting? NO! Something very sad. A group of hungry dogs killed and ate my best friend.”

“Oh, dear!” I cried. “How did it happen?”“He was working on the hillside when the dogs attacked him. When he didn't return, I went to the hillside and found…”“His body?” I asked. The old fellow drank half of his coffee. “No. I told you they were hungry dogs, didn't I? The big bones were lying every where. But they found this.” He pushed open a match box he was holding in his hand. In it was a man's thumb, lying on some white bloody material.

“This is my friend's right thumb. The dogs ate the rest of him”. The old man began to cry. He finished his coffee quickly and left the cafe. I drank mine and called the waiter. “I'll pay the gentleman's bill. His poor friend—how terrible!”“You've heard the news?” The waiter laughed. “Sure. There's a hole in the bottom of the match box. He put his own thumb through the hole. The blood is red ink, I believe. Is the story worth a cup of coffee, sir?”“But he held the box in his right hand.”“Yes, but listeners look into the box. They just can't take their sight off that terrible thing.”“And when he tells the story, he gets free cup of coffee!” I said, laughing. “Yes, sir, but only from strangers who come to this town, and, of course, he does us no harm!”

小题1: We can learn from this passage ________.

A.the writer came to the cafe for the first time

B.the old man made a living by telling jokes in the cafe

C.the writer had known about the old man before

D.what had happened to his best friend made the old man mad小题2: Having heard the old man's story, the writer _______ .

A.couldn't help laughing immediately

B.showed great mercy upon him

C.didn't believe him at all

D.bought the old man another cup of coffee小题3: It turned out that the thumb in the match box was actually __________.

A.the right thumb of his best friend

B.the thumb he stole from the dead body of an unknown person

C.something made of bloody white materials

D.his own right thumb小题4:The waiter hadn't let out the truth of the old man's story earlier because _______ .

A.he was nobody but the best friend of the old man

B.the old man wouldn't pay for his coffee if he did 

C.the waiter hadn't seen through the old man's trick

D.the old man helped the cafe in some way小题5: As suggested by the passage, what might happen in the end?

A.The writer refused to pay the old man's bill.

B.The writer decided to make the trick known to the public.

C.More strangers would hear the old man's story.

D.The old man wouldn't visit the cafe any more.

最佳答案:

小题1:A

小题1:B

小题1:D

小题1:D

小题1:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。