> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

“I grew up on Jackson’s music and I still

时间:2024-03-13 11:25:26 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「“I grew up on Jackson’s music and I still」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/437568.html
题目内容:
“I grew up on Jackson’s music and I still

“I grew up on Jackson’s music and I still have all his stuff on My iPod. I think that Michael Jackson will go down in history as one of our greatest entertainers. His brilliance as a performance also was paired with a tragic and in many ways,sad personal life.”

Michael Jackson was a singer,songwriter,dancer and celebrity icon with a vast catalog of hit records and countless awards to his credit. Beyond that,he had transfixed the world like few entertainers before or since. As a solo performer,he had enjoyed a level of superstardom previously known——Barack Obama

only to Elvis Presley,the Beatles and Frank Sinatra.

Michael Jackson was unquestionably the biggest pop star of the 80s’,and certainly one of the most popular recording artists of all time.

Michael Joseph Jackson was born on August 29,1958.The fifth and youngest son of steelworker Joe Jackson,Michael displayed a talent for music and dance from an extremely young age. His father began to organize a family musical group around his three eldest sons in 1962,and Michael joined them the following year,quickly establishing himself as a dynamic stage performer. Dubbed the Jackson 5,the group signed to Motown in 1968 and issued their debut single in October 1969,when Michael was just 11 years old. I Want You Back,ABC,The Love You Save and I’ll Be There all hit number one in 1970,making the Jackson 5 the first group in pop history to have their first four singles top the charts. Later in 1972,Jackson had his first number one solo single,Ben. In 1977,he met producer/composer Quincy Jones for the first time. With Jones producing,Jackson recorded his first solo album as an adult,Off the Wall.

Released(发行) in 1982,the Quincy Jones produced Thriller refined the strengths of Off the Wall:the dance and rock tracks were more driving,the pop tunes and ballads softer and more soulful,and all of it was recognizably Michael. There was no surprise that Thriller was a hit;what was a surprise was its staying power .Jackson’s duet with McCartney,The Girl Is Mine,was a natural single choice,and it peaked at number two;then Billie Jean and the Van Halen track Beat It both hit number one,for seven and three weeks respectively.

Michael Jackson died from heart disease on June 25 at age 50.

小题1:What does Barack Obama mean by saying “His brilliance as a performance also was

“I grew up on Jackson’s music and I still
paired with a tragic and in many ways,sad perso nal life”?

A.Michael Joseph Jackson was a success in his career as well as in life.

B.Michael Joseph Jackson was a success in his career.

C.Michael Joseph Jackson led a happy life.

D.Michael Joseph Jackson gained a lot in his career,but he also suffered a lot in his life.小题2:According to the passage,which of the following is NOT true?

A.Barack Obama likes Michael Jackson’s song very much.

B.Barack Obama and Michael Jackson are good friends.

C.Michael is good at music as well as at dance.

D.Michael Jackson had his first number one solo single when he was 14 years old.小题3:Choose the right time order of the following events.

a.Barack Obama,President of the US,assessed the whole life of Michael Jackson.

b.The family musical group signed to Motown.

c.Michael joined the family musical group.

d.His father began to organize a family musical group.

e.Thriller became a hit.

A.a-c-e-b-d

B.d-c-b-e-a

C.b-e-a-c-d

D.d-e-b-c-a小题4:W

“I grew up on Jackson’s music and I still
hat does the first paragraph mainly tell us?

A.Michael Jackson’s job.

B.How Michael Jackson performed.

C.Michael Jackson’s great achievements.

D.Michael Jackson’s life.

最佳答案:

小题1:D

小题1:B

小题1:B

小题1:C

答案解析:

【解题导语】 乐坛天王迈克尔·杰克逊的突然离世是整个音乐界的重大损失。本文详细介绍了他的生平、他所取得的成就以及奥巴马总统对他的评价。

小题1:句意理解题。该题可以由句意得出答案,迈克尔·杰克逊的事业非常成功,但是生活却不幸福,即经历了很多苦难。注意该句的关键词brilliance,tragic,sad。

小题1:细节判断题。本题可用排除法。奥巴马的话告诉我们,奥巴马非常喜欢杰克逊的音乐,由此可以判断A项表述正确;由第三段中的“Michael displayed a talent for music and dance”可以判断C项表述正确;由第三段中的“Later in 1972,Jackson had his first number one solo single...”可以判断D项表述正确。

小题1:事实排序题。题目中所列举的后四个事件都可以在文章中找到具体的时间,需要注意的是,奥巴马对杰克逊的评价用的是过去时,也就是说是在迈克尔去世后作出的,由此可以判断a应该发生在最后。

小题1:主旨大意题。由该段内容可以看出,该部分主要告诉我们迈克尔·杰克逊的艺术成就,故C项正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。